Rolig dag =)

Idag har jag träffat min mormor och hjälpt henne att starta en egen blogg.. Vi fikade och hade det mysigt hela förmiddagen hemma hos mamma =) Charly var också med, lilla fisloppan ♥ Elijah var på dagis. Mormor kom med en jättefin gåva till Charly, en silverberlock med Charlys namn ingraverat på framsidan. Tack snälla mormor, gamla mormor!


Charly.


Gamla Mormor 11 02 04

Elijah fick också ett silversmycke med sitt namn ingraverat på när han kom till världen av sin Gamla Mormor.
Ett fint minne för livet ♥



Jag har målat lite glas idag, gjorde ett glas men Katten Gustaf på och ett med Hello Kitty =)
Bilder kommer här:





Det är väldigt avkopplande att måla, prova vet jag =) När jag väl har suget efter att skapa och får tid över händer det grejer här hemma, jag kan knappt sluta måla ibland, Hihi!

Elijah la pussel och dokumenterade lite under tiden jag målade =) Här kommer några bilder Elijah tagit:

   
Fina va? Det tycker jag ♥

Nu, myspys med min älskade barn =)

Ha det bra / M

Ankorna är tillbaka..

Ja, sedan i torsdags.. Då hälsade de på för första gången i år =) De är så söta, Elijah matar dem varje dag nu, innan vi beger oss till dagis. De vill ha frukost och nytt vatten, Hihi! De kom till oss förra året också, då hade de även en balja att bada i..




Jag och Charly har varit hos Annika idag, på kaffe och macka =) Charly sov under tiden, trötte! ♥

Funderade på om jag skulle ta tag i trädgården, men det är så satans kallt idag så jag skjuter upp projektet till en annan dag! Istället tror jag att jag ska redigera lite foton och framkalla massor av bilder!! Ojoj, vad många bilder det kommer bli, jag som fotar nästan dagligen, och allt måste givetvis sparas =) Dennis får "dåndimpe" på mig när jag springer fram och tillbaka med kameran i högsta hugg.
-Mamma paparazzi, brukar han kalla mig.. Papegojan Elijah repeterar då vad Dennis säger =)

Charly blir 2mån om en vecka, hon utvecklas mer och mer för var dag som går, det är såå roligt! ♥

Haha, när jag satt och bläddrade bland mina bilder fick jag syn på den här bilden:

            Elijah                           Jag                          Mamma

Kul bild, den har mamma klippt ihop. Jag var en "gapig" unge, precis som min mamma.. Ja, och de flesta vet ju hur Elijah är Haha! Det går i ledet, precis som det ska, Tss! Han är en Pajas precis som hans mamma var =)

Jag har ju glömt att berätta att "The Rite", filmen mamma och jag gick och såg på bio, var JÄTTE BRA! Anthony Hopkins lever verkligen upp till mina förväntningar! Han är en kanonskådis! SE DEN! 

Jag tror att jag ska ta och ringa svärmor och höra med henne om hon och gubben vill ha besök i kväll? =)
Annars får jag måla lite.. 

I morgon åker syrran och sambo (Hehehe) till Gran Canaria!!
-Ha nu en toppen semester Evve och JP! Vi ses om en vecka ♥
..Köp nu något fint till mina barn moster Evve ;) 

Kram kram kram / Mariett..


 





Dagens utflykt..





















Idag har vi varit ute hela eftermiddagen =)
Jätteskönt väder!

Jag, Elijah, Charly och mamma tog en långrunda. Elijah cyklade medan vi gick.
Vi lekte på lekplatsen, gungade, klättrade och åkte kana, Hihi!

Underbara sol, jag dyrkar dig!

• • •

Jag ska hämta ut nya glasfärger idag =)
Nu målar jag bla. Miranda, Hello Kitty & egna motiv..
Ska slänga upp ett par bilder för beskådning senare.
Måla är en rolig hobby, tror jag ska köpa mig ett par dukar och ny akrylfärg också.
Jag får tänka ut ett motiv, Hmmm....?
Jaja, jag kommer snart på något.. Kanske en Orchidee eller två?
Eller en Disneytavla till lillstrumpan?
Hmmm..?

Tjingeling / M



Busfabriken..

Ikväll ska jag och mamma gå på bio, vi ska se "The Rite" Weee! Vi är båda mycket spända på filmen, en av våra favoritskådisar medverkar i den.. Anthony Hopkins!! Vi älskar båda två skräckfilmer, så vi hoppas den är bra =)

Idag har vi, hela familjen varit på Busfabriken i Helsingborg och lekt med våra vänner. Jag har inte kunnat leka i slutet av min graviditet så det var ett tag sedan jag "busade loss" som en annan unge ;) Vi for fram, jag och Elijah som två galningar, klättrade, hoppade, åkte kana, ja och en massa annat. Det var jätteroligt! Dennis fick knappt leka, Elijah märkte nog av mitt sug efter bus så han ville leka med mamma sin hela tiden =) Full rulle tiden ut kan jag säga, för både barn och vuxna! Tack för lek och bus till Martina m familj och Jörgen m familj! Det måste vi snart göra om =)

Vi har precis ätit Kinamat, ååh så gott. Vårrullar med ris är en storfavorit här, jag älskar det! Nu ska jag följa med pappa hem till min farfar och hälsa på, var ett tag sedan jag träffade gubben..
Nu står mamma bakom ryggen på mig och studsar =) Hon är en riktig DN ;) (dator nööörd) Hehehe!

Tata / M


.....Spännande! 


Älskade Elijah & Charly.







   




♥ ♥ ♥


Kärleken..





♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Mys mys..




Härliga helg, välkommen..

Helg.. Igen, störtskönt! =) Jag är helt varm i ansiktet efter dagens utevistelse, härligt härligt!

Nu tar vi det från början.. Igår, herreguud vilken dag! Jag, Elijah, Charly och mamma åkte Skåne runt kändes det som. Vi gjorde en massa ärenden och var och handlade hela för och eftermiddagen. Haha, Elijah är för söt, när vi var på Rusta kom han med en Shrek-shampoflaska. Han ville att jag skulle köpa den till honom, vek som jag är gick jag med på det. Han blev överlycklig, visade sin mormor sitt fynd och sa: -Åå tack, jag älskar den mormor. Sen kom han bort till mig och sa samma sak. Kul när ungar uppskattar sina gåvor! Elijah blir glad för allt han får om det så bara är ett par strumpor =)

På kvällen såg vi Röglematchen och åt gott hemma hos mamma och pappa, de vann den här gången. Pappa, Dennis och Benny skrek som galningar när matchen avgjordes! Jag fick hålla för lillstrumpans öron, stackars unge! Dennis kom hem med nya "fynd" i torsdags.. Han hade köpt en vimpel till, en flisfilt, och en halsduk.. Suck, nu hänger den förbannade filten på väggen, fullt synlig, för beskådning! Jag ska lägga upp en bild så ni kan få se den "sköna gröna" filten..

Idag då, vad har vi hittat på idag.. Jo, vi har hunnit med ett besök hos Therese och Jimmie. Elijah och Hanna lekte ute i trädgården, medan vi vuxna satt i solen, drack kaffe och flabbade. Elijah körde ditt med sin gula Hummer =) Den fick Hanna också köra, de hade jätteroligt, skitungarna! De kommer rätt bra överens och kan dela med sig av det mesta.. Idag lånade Elijah tex ett par trosor av Hanna, Hihi! =) Efter lek och snack begav vi oss vidare till Annika, där vi täffade Karolina och fikade gott på kakor. Charly fick en jättefin klänning av Karolina och Camilla. Tack så mycket! =)

Nu har jag varit och handlat till grillningen som kommer ske hemma hos mamma och pappa. Yeah, jag älskar grillat! =) Gott.. Gott gotti gott gott! Jag önskar alla en trevlig kväll!
Tjingeling..
M


Inte så snyggt om ni frågar mig, men så kan det gå med en Rögle-tok till sambo!!


Charlys hand & fot.


En vän för livet..

Elijah och jag gick ut och lekte med våra vänner Hanna, Ebba och Therese igår kväll =) Vi gick till Tolvåkerskolans lekplats. Ungarna hade som vanligt jätteroligt! Elijah och Hanna är goda vänner, det är så roligt att de tycker om varandra. Therese och jag har känt varandra sedan hon föddes =) jag är nämnligen äldst, Hehe! Min pappa och Therese pappa har gått i skola ihop. Kul när vänskapen följer med barnen! Tredje ledet med våra barn, det är nog inte så vanligt när det inte är inom familjen. Vi har stått varandra väldigt nära alltid (som om vi vore familj) trotts att det ibland gått lååång tid mellan gångerna vi träffats.. Men det får vi bli bättre på har vi sagt, att träffas alltså. Bjuder på lite lekbilder..


                                     Hanna & Elijah

     


I morse fick jag ett sms kl: 07.00! I smset stod det -Är du vaken? Det tog inte mer än en minut, sen kom nästa sms.. -Är du vaken? Ni som nu känner mig och min familj vet redan vem detta måste ha varit, ellerhur?!?
Ingen mindre än Evve!
Jaha, det var bara att masa sig upp, det tog 20 minuter sen var hon här och då vaknade Elijah. Han tyckte det var lite konstigt att moster redan var här, men mysigt =) Vi åt frukost och gjorde oss i ordning för dagen. Evve följde med oss ner till dagis när Elijah skulle lämnas, sen gick vi hem till mamma (ovanligt) Emelie ringde när vi var på väg dit, jag sa till henne att komma bort till oss och det gjorde hon. Vi drack kaffe och flabbade =) Trevligt!
Å.. Jag har ju pratat med moster Vendela också, så skönt att höra hennes röst ibland =) Det är bara 10 veckor till Bella kommer hem till Sverige. Jag längtaar, ja resten av familjen också givetvis!
Nu ska jag göra mig ordning för avfärd mot Kävlinge. Där ska jag hälsa på Petra och Sabbe. Sabbe är också en barndomsvän som jag tagit upp kontakten med för snart 2 år sedan. Vi hade då inte pratat på 11 år! Vi har haft så roligt ihop som små =) Jättekul att vi hittat tillbaka till varandra!
Det var vad jag hade att bjuda på idag..
Kramar till Therese och Sabbe =)
/Marre 

Lilla hjärtat..




En härlig dag med mamma.

-Oboy, vilket vackert väder! Jag blir extra glad när jag stiger upp på morgonen, om solen skiner =)
I morse, när jag hade lämnat Elijah på dagis, ringde jag mamma för att höra om hon ville följa med mig och lillan upp till "Cafe Uven" och fika.. Det ville hon så klart så vi gick ner dit och åt vår frukost. Härligt väder att vara ute och gå i nu, termometern i köket har visat 17 grader i solen! Nice nice! När vi var färdigfikade promenerade vi hem till Rosa på vinst och förlust.. Hon var hemma =) Vi drack kaffe och flabbade litta innan vi sen begav oss vidare hem till mamma. Väl hemma kände mamma att det hade varit skönt att sitta ute i solen och dricka kaffe. Vi körde ner till Jysk så att mamma kunde köpa på sig ett litet möblemang att ha på framsidan =) Ååh så skönt det var att sätta sig i solen med en latte i näven. Mmm så gott det var!

Ikväll ska gubben och pappa iväg och glo på Rögle, de spelar hemma. Jag undrar vad Dennis kommer köpa med sig hem denna gången? Suck, Hehe! Jag och barnen får väl gå ut en runda. Det är MYCKET möjligt att vi hamnar hos mamma igen eller tvärtom, att mamma kommer hem till oss ikväll. Då är det även mycket möjligt att vi glor på en bra film när Elijah har somnat för natten. Det var dagen det..

Ha en trevlig kväll!

Stora lillstrumpan!

Charly är idag 6v och 4dagar. Hon väger 5430g och är 56,5cm lång. Hmm, jag undrar vad Elijah vägde när han var 2mån? Får kolla upp det! I vilket fall som är lillstrumpan en stor tjej, mammas lilla hjärta! Vi träffade doktor Anders på BVC idag, han undrsökte Charly och lyssnade på hennes hjärta. När vi blev utskrivna från Neunatalavdelningen fick vi besked på att Charly hade ett litet, litet blåsljud på hjärtat. Detta har oroat mig jättemycket!! Till vår lättnad fick jag idag besked på att blåsljudet har försvunnit, så skönt! Vilken befriande känsla! Vi har fått tid till ulta om tre veckor, de tittar alltid på hjärtat om de hört ett blåsljud. Charly blev tagen 10 dagar innan BF så man tror att blåsljuden kanske kan bero på det.. Jaja, jag var bara tvungen att skriva av mig detta!

Vi har grillat idag, så fort det är fint väder grillar vi. Grillat är godast!

-Våren är här!
Tjingeling / M

Mina älsklingar.


♥ Mina älsklingar ♥



Barntapeter?

Vi ska ordna så att lillstrumpan får eget rum i sommar. Eftersom vi bor i en trea med bara två sovrum får vi lösa det som så att jag och Dennis sover i vardagsrummet. Vi ska köpa oss en rejäl bäddsoffa och slänga upp persienner i fönster och dragskynke mellan rummet och hallen så att ljus och ljud dämpas. Vad gör man inte för sina barn?! Jag har dock ingen aning om var vi kan köpa barntapeter? Förslag? Annars är en tanke att vi ska smälla upp vit strukturtapet, grunda den i någon fin färg och själv måla något fint motiv eller tecknade figurer? Ja, målningen sköter jag då då, och inte Dennis! Haha! Även Elijahs rum ska fixas, men han är så stor att han själv kan få välja hur väggarna ska se ut tycker jag. Vi får väl ge honom ett par allternativ så han får välja vilket han tycker bäst om =)

Just nu är Elijah förtjust i Scooby Doo, annars tycker han också om Svampbob, Nicke Nyfiken och Shaun the sheep. Kanske Scooby Doo gänget skulle sitta fint på väggen? Skulle han sen tröttna så kan man bara måla över motivet och smälla dit ett annat om man vill, skitbra! Jag är verkligen glad över att jag har lätt för att teckna, sicka fördelar! Elijah tycker det är jätteroligt att bara sitta och titta på, gissa när jag ritar. När Elijah ritar ska jag gissa, han ritar ALLTID en haj! Haha, har är såå påhittig, tss!

Elijah var 8 mån när han fick eget rum, och det funkade/ar jättebra! Charly kommer vara någon månad yngre, hon sover i sin säng och vaknar bara någon gång i veckan på natten så det är lika bra att hon får sitt eget rum snart. Vi har verkligen varit bestämda med att barnen ska sova i sina sängar, det har stundvis varit svårt och jobbigt på nätterna men det har vi verkligen fått igen nu när det gäller Elijah =) mammas mysunge!

Ja.. Mysiga ungar och en mysig sambo, kan det bli bättre, hmm.. NÄ!

-Roger out!



Måndag..

Idag har jag och Elijah hälsat på Fi och Marcus. Det var första gången pågarna träffades, det gick riktigt bra =) Vi fikade och lekte ute i trädgården, kanon mysigt var det! På söndag ska pågarna få leka igen, fast då på Busfabriken i Helsingborg. Vi vuxna kommer också leka, jag har faktiskt längtat efter att få leka uppe i ställningarna. Det har jag inte kunnat (orkat) under tiden jag varit höggravid med Charly =( 
-Kul kul ska det bli! 

Elijah har "snaggat" sig idag, han är så fin tycker han själv, Hihi! Ja det tycker självklart vi föräldrar också! Vi lyckas inte få honom att sitta still hos frisören så jag får klippa honom med trimmern tills han blivit lite äldre och går med på klippning med sax.. Skitunge! =)

Storstädat har jag också hunnit med idag, skönt att det är gjort så jag slipper det i morgon när Elijah är på dagis. Inte för att jag vet vad jag ska hitta på då i stället men säkert något som är trevligare! Jag ska till BVC med lillstrumpan i morgon, spännande! Vi ska träffa doktorn, första gången..    


Tummen upp för min nya frisyr!



Det ska rockas med inlevelse, annars kan det vara!

Vågar vi välkomna våren?

Vilken härlig dag! Vi har varit ute mestadels av dagen, måste absolut passa på när det är så underbart väder..

Idag fyller Dennis morfar, Gunnar 95 år! Snacka om kaxigt, tänk vad han har fått uppleva genom åren =) Vi har varit på kaffe och kaka kalas hos honom och Dennis mormor idag. De har en nymfparakit som Elijah är nyfiken på, han snackade och sjöng för oss när vi fikade, söt en fågel =)

Jag har riktiga vårkänslor nu, jag hoppas verkligen att jag får hålla kvar dem! Får se om vädret sviker?

När vi hade varit på kalas idag, gick/cyklade vi en lång runda, hela familjen, vi besökte flera lekplatser. Elijah älskar att vara ute, han kommer bli en riktig "utemänniska" precis som sin mamma =) Kul! Vi har även hunnit med ett varv i slingan idag (jag, Elijah och mamma) och lek i Elijahs mormor och morfars trädgård.. 

Eftersom det nu är så fint väder passade vi även på att grilla, Mmmm så gott det var. Vi grillade korv och hamburgare i all enkelhet, det var efterlängtat av oss alla!  

Ikväll blir det filmmys. Elijah är helt slut efter dagens äventyr så han blir nog inte långvarig, han kommer med andra ord somna tidigt, Hihi! Det är sällan han blir så trött, allt ska gå i 180, den enda gången han sitter still är när han tittar på film! Han har mycket energi, hmm.. Så ni kan tänka er hur det är här hemma, treårstrots i kombination med mycket energi, det är härligt det! Man för trösta sig med att det inte varar för evigt, eller? Haha!

helgen har varit en riktig toppenhelg!!  
Härligt, Härligt!
Tjingeling / M

Lördag.

                 

Dagen började med en god frukost i gott sällskap =) Annika, Krister och Stefan kom hem till oss och åt bullar, trevligt var det! När Dennis var iväg för att köpa bullar kom han över "Guitar Hero Metallica" billigt, så det kom han också hem med.. Vi har så klart spelat lite och Elijah har varit med, han är en riktig "rockunge" och det gillas, Yeah!! Metallica gillar både jag och Dennis =)

Vi har varit ute en låång runda i det fina vädret, hela familjen.. Elijah cyklade så klart! Vi lekte på "Rörlekplatsen" och gick/cyklade sen vidare till affären för att köpa en kaka till barnens mormor (som hon beställde till kaffet) Kakan har vi festat på hemma hos mina föräldrar..

Nu sitter vi och tittar på Rögle matchen, det går inte bra för dem kan jag säga! Ikväll ska vi hälsa på Maja och Peter hela gänget =) trevligt..

Ha en skön lördag!
M

I LOVE YOU!



♥ ♥ ♥


Charly 6 veckor idag!

         
   

Lillstrumpan är redan 6 veckor! Hon ler och följer med blicken, det är lite roligare nu när vi kan kommunicera lite..
Inatt har hon sovit bra, mellan 10.30-6.30! Wow, duktig tös =) Elijah väckte mig i natt för han behövde kissa, första gången han går upp på natten för att han är nödig, såå duktigt av honom! Stor kille =)
  
Som ni ser har jag lagt upp lite bilder på blommor, inte vilka blomma som helst.. Orchideen, världens vakraste blomma (enligt mig) Mamma har en hel uppsjö av dessa växter, säkert ett 40-50 tal. Inte konstigt att jag älskar dem! Dessa bilder har jag tagit hemma hos mamma, bara en bråkdel =) Det finns så många olika sorter, och jag tycker om dem alla! Tyvärr äger jag inte mer än två stycken själv Hihi! De har jag fått av Dennis, Tack hjärtat!
Bilden jag ritat är en skiss, framtida tatuering jag vill ha =)

Idag har Elijah cyklat till centrum (jag gick brevid) för att handla nybakt bröd och bullar till oss. Jag tycker bara det är bra att träna "cykelvett" tidigt, så vi tog vägen över "stora vägen" dit. Självklart måste man som förälder vara på sin vakt exakt hela tiden! Vi har ätit frukost hos mamma och pappa, de är båda hemma idag =) Stackars pappa har fått en kortisonspruta i sin fot så han hoppar fram. Det blir nog ryggläge i soffan för hans del idag Hehe! Min mormor, barnens G-mormor Diana kom också till frukost och hälsade på, så det blev en mysig start på dagen =) 

Jag funderar på om jag ska byta efternamn? Min mormor heter Davalon i efternamn, jättefint tycker jag och mycket ovanligt! Kanske jag skulle kunna heta Mariett Davalon istället för Persson? Fiint =) Hmmm, ja vi får väl se..

Ikväll ska vi äta tacos, en favorit rätt här kan jag säga! Det blir en mysfredag får vår del, skönt när det händer. Annars brukar vi vara uppbokade på helger, trevligt det med i och för sig =) Nä nu får jag gå och umgås lite med Evve och mamma, trevlig fredag på er!

Tata
M


Älskade barn!



ELIJAH 6 mån



CHARLY 4 v


Massa hockey..



Ni som inte visste det innan får nu reda på att pappa och Dennis är Rögle fan! De har även infekterat våra barn, pimpat dem i Rögle kläder och annat ;) Här har barnen inget val tydligen, Hihi! Idag spelar Rögle och matchen ska de helt klart se.. När det är match sitter de i Rögle tröjor, halsduk, ja till och med mössa ibland!
Tsss, de ser så töntiga ut, Elijah har också sin tröja på dessa dagar. Dennis köpte med sig en massa Rögle prylar när de såg en hemma match för ett tag sedan, han kom hem med: Match tröjan, tandborste, kopp, flagga, hockeyklubba till Elijah och en mössa. Inte nog med det, pappa kom hem med: En tröja och mössa till Elijah, strumpor och en body till Charly! Så idag ska tröjor och strumpor på för barnens del Haha!

Dennis har blivit en riktig sportfåne sedan vi blev tillsammans, han hänger på pappa. Risken finns att även Elijah så småningom kommer heja på Rögle.. Men det är bara roligt i så fall, då har killarna i familjen något gemensamt att roa sig med. Tänk när han är så stor att han kan följa med på en hockey match, vilken upplevelse det kommer bli för honom!

Jaha, vi får väl se hur det går för dem ikväll, inte för att jag bryr mig, men.. Heja Heja Rögle!
(Måste stötta familjen ju, *lite hånskratt*)

Hihihi..


Vendela..



Jag saknar gammel, gammel, gammel moster Vendela..
Vi har inte träffats på över två år!
Till sommaren kommer hon hem med sin lille son Ethan ♥
Jag längtar!!
Jag älskar dig vendela ♥


Tack så mycket..

Elijah är så duktig, han säger Tack så mycket till allt han får och får hjälp med. Detta har han gjort sedan han började prata, fast då sa han "Tatt tatt" gullungen! Jag kom att tänka på det för en stund sedan.. Jag matade Charly när Elijah gick upp (för 30 min sedan ungefär) och in till mig. -Hej mamma, gomojjon, sa han. -Hej hjärtat, har du sovit gott, svarade jag? -Ja mamma, han kom fram till mig och jag fick en bamsekram och en puss. -Tack så mycket mamma, sa han då <3 -Tack själv mitt hjärta, svarade jag =) När han gick på toaletten ville han ha hjälp, när jag hade hjälpt honom sa han -Tack mamma. Nu fick han skivade äpplen i en liten skål, då sa han -Ååh Tack mamma, tack så mycket! Haha, jag smälter!..

Om en timme bär det av till dagis, Elijah ska så klart cykla dit =) det är han också duktig på, han har greppat cyklingen helt. Måste jobba lite med bromsen bara. Sen ska jag och lillstrumpan hem till min lilla mamma. Det är skönt att ha henne hemma nu ett tag, fast det kunde varit under trevligare omständigheter. Vi ska käka frukost ihop och mysa <3

Inget vidare väder idag, jag har varit ute mycket i blåst och regn med barnen vilket har gjort att jag fått lock för båda mina öron, så idag blir vi inomhus tror jag.. Tror ;) Elijah vill säkert ut en sväng med cykeln när jag hämtar honom på dagis..

Lite morgonsnack..
Tata
M






Hjärtat mitt..



♥ ELIJAH ♥


Trevlig kväll.

Nu är har vi kommit hem från Annika och Krister =) trevligt var det, vi fick korv i ugn som Dennis älskar till middag. Tack så mycket för mat och kaffe! Elijah sover, han kom i säng lite senare ikväll men vad gör det Hihi..
Jag och min kära svärmor har alltid roligt ihop, vi spelar bingo (som två kärringar) om söndagarna. Då sitter vi i "gästrummet" och myser =) Lite trångt blir det eftersom vi sitter i en 80 säng, Haha men mysigt är det.. Vi kan prata om allt, Annika är verkligen en vän jag uppskattar väldigt mycket, hon är väldigt snäll och omtänksam. Nu vet jag att hon kommer att läsa detta, -Så sträck på dig Annika =) Kram på dig!
M

Smile..



Lyckades få ett litet smile på bild =)




<3 Farmor & farfar <3


Mormor Lisa och Charly.





♥ ♥ ♥


Onsdag..

Sömnlös morgon! Elijah vaknade kl 3 av någon anledning? Jag tror att han drömde något som skrämde honom, han ville inte somna om i sin egen säng så han fick ligga hos sin mamma och pappa. Elijah sover sällan sällan hos oss, det händer en gång i halvåret och då därför att han antingen har drömt eller är sjuk och vill ha den där extra lilla tryggheten..

Charly sov från dag 4 (dagen vi kom hem) i sin spjälsäng. Jag kan själv inte sova när jag har barnen i sängen, annars hade det varit mysigt någon gång då och då.. Så från kl 3 till 6 sov jag med ett öga öppet, pågen låg och sprallade jättelänge innan han kom till ro. Elijah är annars bra på att tala om när han vill ha närhet, då ber han mig om att göra honom sällskap i hans säng när han ska sova, det gör jag absolut! När det händer så sällan gör det inget. Jag ligger hos honom en stund och smeker han över pannan, håret och sjunger för honom innan han somnar ♥ Mammas älskiling. Konstigt nog ber han bara mig, Dennis får sällan den möjligheten. Frågar vi Elijah vem som ska ligga hos honom säger han: -Mamma ska! Det har varit mycket "Mamma" här men det börjar ge med sig, nu duger pappa också ;) Skönt faktiskt.. Inte minst för Dennis =) Annars är Elijah mycket "mormig" Haha! Det kan jag förstå..

Mina barn har verkligen världens bästa mormor och morfar, farmor och farfar! Vi ska hem till farmor Annika och farfar Krister idag på mys och middag, det tycker vi om. Det var en vecka sedan vi träffades sist så det ska bli roligt för oss alla =)

Min lilla mamma blir opererad i armen idag, de ska frilägga nerver som sitter i kläm. Stackars mamma, hon blir opererad hit och dit pga sitt arbete. Jag blir så ledsen och irriterad när jag ser människor som "fuskar" med sjukskrivningar. Det finns ärliga människor som sliter hårt och drar sig för att klaga, när de väl blir sjuka (på riktigt) får de inte tillräcklig hjälp. Jag är själv en hårt arbetande kvinna, jag sliter för mitt levebröd! Min inställning till detta har jag min mamma och pappa att tacka för, de har fostrat oss barn till de ärliga människor vi är idag. Man kan inte vara hemma för en "fis på tvären" sägs det, som så många är idag tyvärr. Tråkigt men sant! 
Jag ska hämta mamma om en stund, hon får komma hem i eftermiddag.. Nu ska jag och lillstrumpan ut och gå en runda i det fantastiskt fina vädret! =) Underbart!

Tjingeling
M

Mor och barn.



♥ Mor och barn ♥

 

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

 

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

 

Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.

 

Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.

 
Till mina älskade barn Elijah och Charly!
♥ ♥ ♥


Vilken härlig dag!

Elijah är på dagis, han har cyklat dit.. Stolt som en pinne var han när vi parkerade cykeln vid ingången =) Han är noga med att påminna om att den ska låsas, duktig påg!
Jag och lillstrumpan har varit ute och gått en sväng i det fina vädret. Härligt! Vi har även varit på BVC idag, Charly väger nu 5120g hon är en stor tjej =) Även hon duktig.. Hon ligger här hos mig och tittar med sina stora ögon, hon studerar mitt ansikte och lyssnar till min röst när jag sjunger "Ronjas vaggvisa" den sjöng jag mycket för Elijah när han var mindre. Hon verkar tycka om den lika mycket som sin storebror. Jag sjöng den när Elijah skulle vila och sova, det gjorde honom lugn.
Charly tycker om sitt babygym nu när hon kan se lite bättre och fokusera, hon kikar med en frågande blick på djuren som hänger ovanför henne =) Jag undrar vad hon tänker? Det händer så mycket på så kort tid nu de första veckorna och månaderna, det är så spännade och framförallt roligt att se! Lillstrumpan har kommit in rätt i dygnsrytm, hon sover i alla fall 7h i sträck när hon somnat för natten och det är jätte skönt! I går somnade hon
kl. 11.30 (lite senare än vanligt) och sov till 7.45 i morse. Jag fick be Dennis när han gick upp att titta till henne, tyckte det var konstigt att hon inte vaknat någon gång under natten för att nappen trillat ut.. Jag är så nojjig, måste titta till henne med jämna mellanrum =) Barnen är verkigen mitt liv, mitt allt!! Jag älskar min familj!
En vardag med barn i familjen är inte som alla andra vardagar, om ni förstår hur jag menar, vad gjorde jag innan barnen kom till världen? Inget viktigt, det inser jag nu när jag är mamma.. Jag har tagit på mig ett livslångt arbete när jag valde att bli förälder =) Ett viktigt, roligt arbete som kommer ge mig/oss många fina minnen.. Kärleken till barnen och familjen är större än kärleken till det egna livet, därför blir min vardag viktig. Jag har något att leva för, jag vill uppleva allt gott barnen medför =) Nu till något annat..
Ikväll ska Zandra fixa min blogg, jag är jätte tacksam för det Zandra =) Tack, tack! Den är fin och jag är
super nöjd.. Kul när man har vänner som kan hjälpa en med sådant man själv inte reder ut, tjänster ger gentjänster brukar man säga ;)
Snart kommer lillasyster Evve på besök, det tycker vi om. Vi får se vad dagen för övrigt har att erbjuda. Kanske en tripp till skogen eller en tur med cykeln till lekplatsen eller en sväng till svärmor och svärfar? Hmmm, ja vi får helt enkelt se.. 
Ha en skön eftermiddag, det ska vi ha =)
Tjingeling!

Här cyklas det..

 

Elijah fick en ny cykel av sin mormor och morfar i fredags. Vilken överraskning, han blev såå glad =) När jag lämnar honom på dagis annars brukar han peka på barnens cyklar som står fastlåsta i stängsel och säga:
-Mamma.. Jag vill ha en cykel. -Jasså, ja men då får vi se vad vi kan hitta på, svara jag..
Klart grabben ska ha en cykel nu när han har ett sådant intresse av att cykla. Jag tänkte någon gång på Lotta på Bråkmakargatan när hon tjatar och skriker över att hon vill ha en ny cykel =) Så långt ska det inte behöva gå här inte ;)
Elijah berättade även för sin mormor förra veckan om cyklarna på dagis, och mormor Lisa körde då och köpte en till honom från henne och morfar Göran.
Nu är Elijah och Dennis ute och rastar cykeln, och det går undan när lilleman cyklar kan ni tro. Knappt man hinner med, så jag undrar vem som blir tröttast. Elijah eller Dennis? Hmmm, ja jo det blir nog Dennis! =P
Lillasyster Charly ligger här í mitt knä och gör ifrån sig små gulliga ljud. Lillstrumpan blir 6 veckor på fredag, dagarna går fort tycker jag, för fort!
Snart är det vår och sommar, jag längtar till sommaren mer än någonsin för denna sommaren kommer moster Vendela hem från Australien och hälsar på oss, i 3 månader ska hon vara i Sverige.. Juni, juli och augusti! Super roligt ska det bli =)
Nä nu får jag klä mig och Charly, vi ska hem till mamma och pappa en sväng. Dennis och pappa ska troget se hockeyn ikväll, pappa har förvandlat honom till en sportnörd, som sig själv Hehe! De glor på allt!
Yes yes, trevlig kväll..
M

Kompisen Moah.


Moah & Elijah


Måndag 14/3

                                                                      Min dotter Charly.  

Det är ca 2 år sedan jag bloggade sist. Jag började blogga när min son Elijah föddes, nu är han 3 år och vi har en familjemedlem till =) det händer mycket på 2 år!
..Idag, måndag, är mina barn och jag hemma och myser. Jag och Elijah väntar besök av våra kompisar Emelie och Moah. När de kommer blir det mys med lek och fika, Elijah tycker mycket om lilla Moah. De leker fint tillsammans, skitungarna..
Nu kommer dem!
Ta ta..

Mina barn.



Elijah 3 år & Charly 2 veckor..


RSS 2.0