Klockren helg =)

Ja jag kan ju säga som så att vi alla har varit trötta om kvällarna. Men kan man bli annat efter dagar fulla av lek och bus? I fredags hade moster Evve och Elijah bestämt att de skulle åka ner till stranden tillsammans så fort hon och JP slutat jobb, och så blev det. Elijah fick egen tid med dem, det slutade med riktigt fredagsmys för deras del med pizza, godis och film =) Jag, Dennis och Charly gick hem till mina föräldrar, vi körde alla ner till Bjärred för att äta glass och leka lite. Charly klämde en hel bägare toppad med glass =) Kvällen avslutade vi i mammas och pappas uterum tillsammans med dem och Maja och Peter, mysigt!..
Elijah var så nöjd och glad när jag hämtade honom dagen därpå, han frågade Evve om han kunde sova hos dem en annan dag. -Klart att du får, svarade Evve. Flygningen blev inställd pga. vädret så Elijah och jag, mamma och pappa trotsade regnet och körde in till Kulturen i Lund. Där stormtrivdes Elijah, han älskar gamla hus och båtar. Vi tittade in på lek i Alfons Åbergs hus el "lekrum", mumsade på glass och tittade på olika utställningar. Elijah hade brott om som vanligt men var duktig! När vi väl skulle bege oss tillbaka till bilen, gick vi förbi en liten butik med lite udda prylar och himmalagad saft och annat. Elijah fick två "antika" bilar av mormor och morfar, jag köpte 2 flaskor hallonsaft, en till mig själv och en till svärmor. Jättegod var/är den! Väl hemma badade och handlade vi, gjorde sen oss ordning för att gå hem till Annika och Krister på grillmys. Kvällen blev som förväntat.. Mycket bra! =) All mat och allt godis gjorde mig en aning slö, vi gick alla till sängs med sprängfulla magar kan jag säga ;)
Söndagen började jag med en lång pw, gick milen. Det behövdes för att komma igång och för att förbränna litta av lördagens intag ;) När jag kom hem gick vi hem till mina föräldrar för att bada, Elijah badade i si sådär 3 timmar. Alla badade utom badkrukan Dennis =P Han satt och klagade på värmen, men bada skulle han icke! Haha! Elijah lurade honom till sig vid ett tillfälle, Dennis fick sig då en skvätt så lite fick han badat ;) Elijah är mer som mig på den fronten, äälskar vatten. Inget gnäll om temperaturen, Dennis badar inte om vattnet är för kallt.. 25 grader för kallt? Haha, Pottfisken! När vi var nöjda och klara fick vi gå hem för att laga lite mat, jag gjorde egna hamburgare. Vi bjöd hem Stefan och Sofia på mat =) Burgarna uppskattades av både barn och vuxna, Elijah klämde 2 stycken. Inte vanligt att han äter så mycket, så gott var det allt.  Vi avslutade dagen med att gå till lekplatsen, det var skönt att komma ut lite senare =)
Igår tog vi iväg till Hembygdsparken i Ängelholm. Där var vi i 4 timmar och lekte, tittade på djuren (Charly älskar djur och kan titta i evigheter), gick i skogen, åt glass, och tittade på teater. Elijahs första riktiga teater, Pettson och Findus "Rävjakten" =) Elijah var så duktig, det kändes såå bra att sitta bredvid honom och se honom njuta av föreställningen. Han "satt" hela föreställningen, jag är så stolt. ♥ Att se honom lyckas gör mig glad ♥ Att se honom glad gör mig lycklig ♥

<3 Elijah <3

♥ Veckan har varit underbar på många sätt, nu när både Dennis och jag är hemma kan vi umgås med barnen hela dagarna, som familj ♥ Det gör vi båda två mer än gärna. Vi har varit ute hela dagar, lekt, badat, umgåtts med nära och kära. Barnen har varit trötta och nöjda om kvällarna =) Skönt, det är härligt att få höra responsen av Elijah. Han tycker om att vara ute och leka. Igår, när vi körde ut till havet sa han något roligt. Jag och Dennis pratade när Elijah plötsligt avbryter oss och säger: -Mamma du ska inte prata med pappa, han är ju en POTTFISK! Haha, som vi skrattade allihop. Dennis är en pottfisk, latmask och fisunge ;) Det säger vi, jag och Elijah när Dennis försöker få Elijah att säga att mamma är en pottfisk.. Inte så lyckat. Då säger alltid Elijah: -Nä pappa, DU är en pottfisk (så viskar jag vidare till honom.. Och en latmask) och en latmask! Mamma är bäst, säger han sen. Haha, rätt åt honom! ;)
Snart har första semesterveckan passerat, i morgon kl.12.00 ska syrran hoppa fallskärm och vi ska titta på =) Hoppas på bra väder så att det blir av. På kvällen ska vi hem till barnens farmor och farfar, där ska vi grilla och mysa hela kvällen. Nästa helg ska vi på 60års kalas i Svenköp, till min farbror =) Elijah älskar naturen där, vi ska köra upp lite tidigare för att gå i skogen och titta på djuren och husen runt om. Det kommer bli en bra, rolig dag och kväll. Vi har en del planerat under semestern. Vi ska bla. köra upp till Halmstads äventyrsland en dag och över till Danmark Zoo en annan. Vi ska på husvagnssemester med syrran och JP. Det blir små utflykter till parken, stranden, Busfabriken, Skånes djurpark osv. Lagom för oss alla, vi tycker det är skönast så i nuläget. Kanske blir det en utomlandssemester nästa år och då till Kreta =) Vi får se, det ska sparas en del för det. Enkelt är bäst, som när vi åker ner till skogen med frukost eller kör in till parken i Landskrona för lek en förmiddag, det gillar både vi föräldrar och barn.

Jag har tidigare skrivit om Elijah.. Om ett ev handikapp, som inte är ev längre utan definitivt. Det är nämnligen så att Elijah har en form av autism, HFA "Högfungerande autism", detta är ett osynligt socialt handikapp som gör vardagen lite svårare för honom. Elijah är normalbegåvad men begränsad inom många områden. Allt faller på plats nu, varför språket är sent, och varför vi "tappar" honom under samtalets gång. Varför Elijah inte leker med barn i hans egen ålder, leker låtsaslekar och rollekar. Varför han kräver att vissa saker ska ske i en viss ordning eller måste se ut på ett visst sätt osv. Varför han har en stor "röst" och inte kan reglera den efter forum. Hans rörelsemönster, att han springer på stället och flaxar med armarna och skakar i kroppen. Ögonkontakten, att han inte vidhåller den och en massa annat..
Vi föräldrar, familj och vänner är speciellt viktiga för honom, han behöver all stöd och vägledning han kan få ♥ Om några veckor kommer jag och Dennis bli kallade till Barnhabiliteringen i Lund för en 2-dagars utbildning, information om autism/asperger. Jag längtar dit kan jag säga, jag vill lära mig så mycket jag bara kan om detta handikapp och hur jag kan hjälpa min älskade son på bästa sätt.. Det var i tisdags vi fick reda på Elijahs handikapp, när vi fick beskedet bröt jag ihop men lugnades av både Dennis och doktorn. Det är skönt på det viset att vi nu äntligen vet vad vi ska arbeta med. Älskade Elijah! Han är verkilgen världens bästa pojke, han är alltid glad, hjälpsam, artig och rolig. Han är en kul typ och en smart pojke. Han har så många goda egenskaper, speciella egenskaper, han är bäst! ♥


RSS 2.0