Julen ut..

Nu är Julen över, igår hjälptes vi alla åt att plocka ner julsakerna. Allt utom julgranen packades ner =) Julen har varit bra på alla sätt och vis, mysig. Vi har firat både med Dennis och min sida av familjen. Lilljulafton firade vi hemma hos Annika och Krister och Julafton hemma hos oss. Elijah blev jätteglad för alla paket han fick av Tomten och anhöriga =) Han jublade var gång han fick en klapp. Tomten (Stefan) ska ha ett stort Tack för att han tog sig tid att komma till oss båda dagarna! Elijah tycker om Tomten men inte Charly. Hon stod på golvet när han kom hem till oss Julafton, först tittade hon lite frågande och pekade på honom, men efter en liten stund började hon gråta och fick sitta hos sin gamlamormor Diana. Charly har blivit lite "främmad" på sistone, och bara mot män så Tomten var ingen hitt detta året ;) 

På lördag ska vi fira Elijah, han fyller 4 år! Stora killen =) Det blir en intensiv dag men rolig. På kvällen är vi hembjudna till Alex och Emelie för Nyårsfirande. Vi blir ett gäng på 11st vuxna och 3st barn, bara kul! =)

Idag ska vi umgås med Emelie, Alex och Moah. Barnen ska byta Julklappar och vi ska alla fika. På fredag kommer Sabbe hem till oss och myser ♥ -Jag har saknat dig vännen och vill bara ge dig en stoor kram!

Charly har öroninflammation igen! I torsdags var syrran snäll och följde med mig och Strumpan in till Jouren i Lund. När läkaren först tittade i Charlys vänstra öra sa hon:
-Ja här ser jag en tydlig vätskenivå.. När hon sen tittade i hennes högra öra sa hon:
-Aj aj aj, här har vi jätteont. Hon har en kraftig öroninflammation! Vi fick utskrivet Kåvepenin för 7 dagar. Nu har Charly haft feber från och till i ett par dagar och varit gnällig. Jag har alltid hennes säng stående på "höjden", den står på två tegelstenar så den lutar rejält. Eftersom hon har vätska bakom trumhinnorna och är förkyld jämt blir det skönast så för henne. Tar jag bort stenarna går de en, två dagar, sen är det igång igen med oroliga nätter. Jag gick ner med henne på VC idag för att få hennes öron undersökta på nytt, det kan vara fel antibiotika om man får feber under en behandling, därför ville jag kolla upp henne. Läkaren (en man) som varit där sedan jag själv var barn kallade in oss och tittade i hennes öron. han sa att det såg fint ut och att jag inte behövde vara orolig. När jag sen frågade honom om de oroliga nätterna kunde bero på att Charly har vätska bakom trumhinnorna, frågade han mig: -Har hon vätska som står i öronen? -Ja! svarade jag.. -Ja, man kan bli lite besvärad av det sa han då. Jaja, tänkte jag som själv har haft problem med just sömnen pga detta. När jag sen kom hem och tänkte efter blev jag rasande, det var något som slog mig, något jag inte tänkte på när jag var där.. Läkaren frågade mig om Charly hade vätska bakom trumhinnorna efter det att han själv tittat i hennes öron. Det innebär att han inte har sett hennes trumhinnor när han själv tittade och har han nu inte gjort det ska han absolut inte yttra sig om (ta den bedömningen om) att "allt ser fint ut"! Hur noga tittade du liksom? Jävla pucko tänkte jag, fan att jag inte slängde det i huvudet på honom. Är det jag eller du som är doktor här?!? Jaja nu fick jag avreagerat mig litta iaf =)

Jag önskar er alla en trevlig Nyårsafton, ett Gott slut och en God början!
/Marre..

Jul.

Lilljulafton firade vi hemma hos barnens Farmor och Farfar =) Vi hade en mysig kväll tillsammans!


Klänningen har jag haft som liten =)


Barnen finklädda för Julfirande =) Skjortan har Elijah fått av morbror Martin och Evelina, Tack så mycket!




Väntar på Tomten..


Här har vi honom (Stefan)..






Julafton firade vi hemma hos oss =)





















..Hoppas ni alla haft en trevlig, God Jul! =)
/Mariett..


Lite nervöst ett slag..

Alltså.. När Charly var 6 månader tänkte jag, “Det är lika bra att ansöka om förskoleplats i tid”, så det gjorde jag.. Trodde jag ja.. I söndags loggade jag in på Dexter för att se Charlys platserbjudande, men till min fårvåning kunde jag varken se någon ansökan eller något erbjudande? Aaaaao nej, fan tänkte jag. Det är bara 1,5 månad till Charly behöver plats på förskola. Jag ansökte på nytt och ringde en av våra placeringsassistenter i Kävlinge.. Fick förklarat för henne hur situationen såg ut, att min ansökan avregistrerats på något vis då för 4 månader sedan? Att jag nu istället för att vara ute i god tid, var sen!

Vi pratade fram och tillbaka om olika förskolor som kunde vara lämpliga. Tolvåkers fsk hade inga platser kvar, de hade fått neka 10/12 syskon! Hårt tryck eller vad? -Jaha men Söderpark då, undrade jag? Elijah ska så småningom börja i förskoleklass/skola på Söderpark så det blir bäst när man tittar på hämtning och lämning. Jag känner föräldrar och barn som är nöjda med förskolan så den blir bra.

-Jag ska kontakta förskolan, sa kvinnan, så kontaktar jag dig i morgon för svar.. Nu har vi pratat, beskedet var positivt, den 6 februari börjar Charly på avd Maskrosen =) Skönt att det är avklarat. Haha, jag tänkte för mig själv, “Här kommer jag sent ut, jag som själv tjatar på föräldrar om hur viktigt det är att lämna in ansökningar, scheman och andra besked i tid” Haha, kunde bara skratta åt mig själv! Nog om detta..


Idag har jag och Charly bjudit moster Evve på frukostbuffé nere på Cafe Uven =) 55kr, inte farligt tycker jag. De har både nybakade bullar och bröd, fil, mysli, flingor, olika sorters pålägg och grönsaker, ägg, kaffe, te, juice.. Ja gott var det i alla fall =)


Alex ringde och bjöd in sig på en kopp te, när jag och Strumpan hade kommit hem. Vi fick pratat av oss lite innan han sen skyndade iväg på sina ärenden.. Hehe!


Nu har jag med hjälp av min underbara pojke, städat hela lägenheten. Vi har Julstädat, som vi säger. Elijah har torkat dörrar och plockat undan på sitt rum. Han plockade även undan Charlys leksaker när vi skulle damsuga =) Han är så duktig. Nu vilar Charly och under tiden tittar Elijah på Musses Jul och jag sitter här. Snart kommer Gubben him, då ska vi beställa mat. Mmmm, det ska bli gott med hämtmat, det förtjänar Elijah som har arbetat hårt och hjälp sin mamma idag =)

Nu ska jag mysa vidare med min son ♥

Tjingeling pling / Marre..


Lite smått och gott..

I lördags morse, när jag och barnen var på väg till barnens farmor och farfar, fick vi syn på en man som gick mot oss med en liten hund, långt långt framför oss..

Elijah: -Hmm, vem är det där? Ååh, jag tror inte mina ögon, det är morfar!!

Mycket riktigt, det var pappa som var ute med Alize. Haha, Elijahs kommentarer är klockrena!

Igår kväll, när vi gick och lade oss (Elijah sov i min säng hos mig) sa vi båda “God natt” till varandra och gav varandra en puss.. Efter en liten stunds tystnad, vänder Elijah sig mot mig och säger:

-Mamma? Du, vi glömde säga “Jag älskar dig”? -Jag älskar dig Elijah, sa jag då.. Elijah svarade mig:

- Ja mamma, det gör du. Jag älskar dig mamma.. (sen blev det blev tyst en stund) ..och mormor. Haha, söta unge. Jag kunde knappt hålla mig för ett litet fniss. Elijah och mamma har verkligen något, de emellan. Han avgudar henne. När jag hämtar honom på dagis har han ofta målat eller ritat en teckning till mormor sin. Jag vet ingen som har sin kyl och frys så fullproppad med både teckningar och foton på/av sina barnbarn. Vi har tom fått skaffa en “tecknigpärm” till honom som han har där. När teckningen är så solblekt att man knapp ser motivet ;) När den hängt uppe typ ett år, plockar vi ner den, och sätter in den i pärmen. Allt, och då menar jag allt, ska sparas! Roligt =) Haha, mamma är så tönn, går det två, tre dagar sen vi sågs sisst, ringer hon och frågar när hon får träffa sina barnbarn igen? Knäppis! Elijah vill gå dit i stort sätt varje dag, men det går inte och det ska inte bli någon vana för honom. När han får gå själv, kan han själv ta sig bort, både till sin mormor och morfar, farmor och farfar.


Idag har jag och barnen promenerat ner till Centrum tidigt för att köpa smärtstillande och näsdroppar till Charly, hon är förkyld.. Igen! Natten har varit en pina för både henne och mig. Vi tittade på “Musikhjälpen” mellan kl: 00.30-03.20, vi önskade en låt för 50kr. =)


Dennis är på “semester” med sitt arbete, de har rest till Polen för äventyr =) Han kommer hem i morgon eftermiddag. I morgon ska vi (Jag & Dennis, Martin & Eve, Evve & JP, Mamma & Pappa) äta gott på Lucys, julbord och musik. Mysigt! Elijah och Charly ska sova hos Annika och Krister, lördag-söndag =) Det tycker Elijah ska bli roligt. Han tycker om sin farmor och farfar!


Charly går så smått nu =) Igår tog hon sina första “riktiga” steg, sådär en 8st mot mig. Hon var döö stolt över sig själv! Skitungen.. Bara så synd att Dennis missade det 
=( Men jag har spelat in henne på mobilen när hon gick mellan mig, mamma och pappa igår så han får se det när han kommer hem i morgon. Då kan hon ju dessutom visa honom det.. live ;) Strumpan är 10 mån och 20 dagar gammal nu. Hon kan väldigt mycket. Hon vet bl.a. vem/vad Mamma, Elijah, mat, Mmmm är. Hon kan “give me five” och Klappa kaka. Klappa, rulla bulle och kasta till fåglarna, det har hon kunnat länge. Hon kan “fya” då skäller hon på sitt lilla vis och pekar med sitt lilla pekfinger. Aao aao (kelljud) klappa fint, kan hon. Ge och ta, Tack tack! När jag säger Tack tack, ger hon mig sin napp eller en leksak =) När jag säger Var så god, vet hon att hon ska få tillbaka nappen/leksaken. Hon dansar så fort hon hör musik, vickar på gumpen och skiner som en sol! =)

Snart ska barnen och jag gå bort till mamma, hon slutar jobba kl: 11.00. Vi ska vara där idag/kväll, Evve och JP med, äta Risotto och umgås =) Mmmm, så gott och mysigt!

Lite smått och gott från mig =)
Trevlig helg!


Älsklingar..











♥ ♥ ♥


7 år!

Det är inte klokt, Dennis och jag har varit ett par i snart 7år! Det är säkert många som undrar hur jag stått/står ut? Hihi ;) kanske tvärtom, vad vet jag.. Haha, Shit vad tiden går. Det säger jag ofta, men herregud! 7år, det är länge det (tycker jag). Det var ungefär så länge mitt förra förhållande varade, vilken tur att “det” tog slut! Jag älskar Dennis och våra barn oerhört mycket och jag är jätteglad och tacksam över allt vi har upplevt och ska få uppleva tillsammans framöver =) Förra året fick jag en dikt av Dennis och ett guldhalsband på vår dag, den 12e december. Dikten löd såhär (ja, jag har sparat den):


Jag hittade en jättefin dikt som beskriver mina känslor för dig =)


Dagarna kommer
dagarna går,
jag älskar bara dig
och jag hoppas du förstår.
Det finns en dröm
och vi lever i den.
Jag tackar dig för
att du står vid min sida,
kärleken mellan oss
kan ingen riva.
Dina ögon av kristaller
och ditt hjärta av guld,
jag hoppas du vet
att jag gör allt för din skull.
Jag hoppas du vet
att du är allt för mig,
förstå älskling
jag skulle dö för dig.
Jag säger alla
världens vackra ting
Jag ska alltid
för alltid vara din..


Tack för dom här underbara 6 åren vi har levt tillsammans, och många fler ska det bli.
Grattis till oss!
Tack för att du finns!
Jag älskar dig!
/Dennis ♥


Jag blev såklart jätteglad för halsbandet, jag älskar smycken, berlocken var dessutom ett hjärta med diamanter i, helt i min smak ;) Det handlar egentligen inte om att få en massa presenter tycker jag, bara man på något sätt uppvaktar sin partner (kanske med en god middag, eller så enkelt och bra som ett ”Grattis på vår årsdag”) det är trots allt en årsdag, och den ska uppmärksammas om den har en mening.. Dennis ska få en kombinerad års/julklapp, den får han vänta med till Julafton, något jag vet han kommer bli jätteglad för..


På tal om smycken så har jag försökt göra mig av med gamalt ”skrot” som bara ligger och dammar. Jag besökte en guldsmed som jag hört var intresserad av att köpa upp guld, men nej det var han inte. Det slutade istället med att mannen ville utbilda mig till guldsmed? Haha, ja som det kan gå =) Vi pratade länge och han värderade skrotet till mig, bl.a. ett par örhängen med diamant/2000kr. Två par örhängen i vitguld/rubin, 1000kr/st. Inte illa det inte. Sen har jag ringar, berlocker och andra örhängen som bara ligger, sådant jag fått av X-et. Det har liksom inget värde för mig personligen längre så då kan jag lika bra sälja skiten, och få något för det istället. Någon som vet om någon gulduppköpare som tar hänsyn till diamanter och andra stenar?


I helgen ska det bakas, vi ska baka mandelmusslor och pepparkakor. Kanske även ett nytt pepparkakshus nu när “musen” har varit på huset här hemma ;) Elijah tycker det är kul att baka. Mamma och jag ska gå på bio också, mysigt. Det får bli på lördag när Dennis kommit hem. För två veckor sedan bakade mamma, Evve, Elijah (Sabina, äggpenslare) och jag 250st lussebullar. 8 satser! Dennis och pappa var också med på ett hörn. Mamma och jag skulle ha hälften var.. När jag tittade i frysen igår upptäckte jag att vi bara hade två påsar bullar kvar, 12st i vardera påse. Dennis älskar lussebullar likaså Elijah så det blir nog en omgång med lussebak snart igen..

Ha en bra dag och en trevlig helg alla /Mariett.


Snart är det Jul =)

Trött? Det är bara förnamnet.. Jag är ovanligt trött nu förtiden? Det kvittar om jag får sova eller ej, när jag ska gå upp om morgnarna drar jag ut på tiiiden, vilket jag aldrig gjort tidigare. Usch, det är inte bra, jag vill vara pigg och ”laddad” när jag stiger upp om morgnarna =)

 

Vi har en envis liten tjej som inte vill lägga sig ”i tid” om kvällarna, mellan 22-23.00 somnar Charly. Det är inte så att jag sitter uppe efter det precis, nä om dagen därpå ska bli bra måste jag också hoppa i säng. Man vet nämligen aldrig hur natten blir, det är fortfarande väldigt ovisst. Ibland sover Strumpan hela natten, ibland inte. Hon vaknar alltid för att äta en eller två gånger, det är inte jobbigt men när hon vaknar för att vara vaken, då är det andra bullar! Jobbigt då alltså ;) Skitungen går vilken dag som, hon håller en i handen och travar på. Två tänder har hon och fler på gång, så det är tandborstning som gäller redan kan jag skriva eftersom Elijah var sen med sina bissingar =)

 

Vi var hos tandläkaren förra veckan, jag och Charly. Lite info, bra! Jag vet redan mycket men inte allt ;) Bla. fick jag reda på att Majskrokar inte är bra för tänderna, inte för att de innehåller mycket socker, nej eftersom de klibbar och lägger sig som en hinna över tänderna. Annat man äter fastnar i detta och ”äter” upp tänderna. Jaha tänkte jag, Charly som äälskar dessa. Men hon kan få dem som ”lördagsgott” istället hädanefter. Vi ger henne Havrepuffar som snacks, det gillar hon och frukt =) Rån ska tydligen inte heller vara så bra för tänderna, men det har hon inte ätit heller. Det är inte så att vi ”håller fast” på allt hon och Elijah får äta.. De får sitt goda när vi vuxna äter och när vi är på kalas osv. Men vi undviker läsk, Elijah dricker läsk mycket sällan, han föredrar faktiskt vatten och det är bra. Vad som heller inte är bra för tänderna eller bettet, men som vi har varit lite slappa med är nappen. Elijah har haft sin napp på nätterna tills för 2 månader sedan ungefär. Han slutade med nappen under dagen när han var tre. Resultatet av detta ser vi på tänderna nu, jag frågade om det när vi var hos tandläkaren. Kvinnan sa bara att det skulle rätta till sig med tiden, bara han hade slutat med nappen helt? –Hmm, ja räknas det om han fortfarande knycker den när han får tillfälle? ;) Hihi!

 

Dagarna går och snart är det Jul =) Elijah har sin kalender i köket. Varje dag får han ett litet paket, och han blir lika glad varje gång. Han hinner inte mer än vakna förrän han kommer in till mig och Dennis och frågar om han får öppna sin klapp? Elijah har fått en del extra julprylar detta året, bla. en stor Jultomte av sin moster Evve och en Julgran av sin mormor och morfar =) Han är så glad över dessa, de står på hans rum. Vi har lekt lite rollspel med tomten, Elijah låtsas att han är Tomten, gömmer sig bakom den och säger: -Ho ho ho, finns det någon snäll mamma? Vill du ha paket? Haha! –Jaaa, svarar jag såklart!

 

I lördags åkte vi hela familjen med mamma och pappa till Vellingeblomman, det blev en kortare visit för Elijahs, Dennis och pappas del. Elijah blir nämligen väldigt stressad när han har mycket folk runt om sig, här var det både mycket människor och prylar. Många nya intryck! Men men, vi kämpar på och är envisa som föräldrar. Inget sådant ska få ta upplevelser från vår älskade pojke. Vi pratar mycket med honom både innan och efter våra utflykter om vad som ska hända och vad vi ska tänka på, vad vi har gjort, hur gick det, var det roligt osv.. 
Han älskade alla tomtar och djur och tyckte det var toppen på alla sätt och vis. Vi fikade en stund, det var då Hjärtat landade lite och kunde varva ner.. Det är mycket frustrerande för mig som mamma att se honom så uppjagad, alltså uppjagad i ett 100% tempo, inte bara glad och trivsam utan allt detta och stressad över allt nytt. Han vet inte var han ska göra av sig själv ibland. Det blir mycket spring och upprepningar/tjaj och detta har inte med att göra att vi (jag och Dennis) inte är konsekventa, det är vi, utan det beror på att Elijah har svårt att tackla situationer som exempelvis denna, då det var mycket runt om honom hela tiden.. När Elijah och de andra körde, tog de en sväng om Center Syd så att pågen kunde få träffa Tomten som sitter där på sin tron =) Han tyckte även det var roligt, han hade berättat för Tomten vad han önskade sig i julklapp (en lång lista kan jag tänka mig) och suttit i knäet på honom. Dennis tog ett foto, Hehe, han ser lite obekväm ut på bilden ;)





Här träffade vi Svampbob i Lund på Coop, också lite skrämmande ;)


Julpyssel <3


Vi var på Julskyltning förra helgen på Centrum, då red Elijah för första gången.
Han tyckte det var jätteroligt! =) 


Elijah och Charly leker på Elijahs rum <3 Elijah är så duktig med lillasyster!


Trött liten "Elvira blåtira" <3


Mellan torsdag och lördag är jag home allone med barnen, Dennis och JP ska köra upp till Göteborg på konsert, de ska se Motörhead. Bläää! Vi får se vad vi kan hitta på då, barnen och jag =) Nästa vecka åker Dennis utomlands (det låter något va?) med sitt jobb, de vet inte vart än för det ska bli en överraskning, men de åker tidigt på torsdags morgon och kommer hem på lördagen. Samma lördag ska vi på Julbord med min familj på Lucys =) Mina syskon och föräldrar, mysigt!

 Hej hej / Marre =)

   

 

 


RSS 2.0