Grillning + filmmys..

Idag har min goda vän Alex hållit mig sällskap under tiden Dennis har arbetat =) Trevlig kille den där Alex, jag älskar honom som om han vore min egen bror.. Dennis och Stefan har jobbat både lördag och söndag så Stefan har sovit hos oss hela helgen. Igår fick Stefan för sig att jag skulle färga håret på honom, "blixtslingor" och det blev faktiskt bra.. Tyckte Stefan ;) Ja och då är jag ju också nöjd. Vi har tagit det lugnt hela helgen, bara myst och tittat på film. Fick en "godiskoma" som heter duga igår, Haha! Farligt med gott godis, eller ostbågar som det i detta fallet var =) I fredags var vi hembjudna på Volleybollturnering hemma hos Martin och Eve. Vi var ett bra gäng, trevligt som bara den var det. Vi hade tur med vädret ;) Efter spel blev det grillning och efter grillning blev det hemgång för familjemys ♥ Idag ska vi grilla hemma hos mamma och pappa. Evve och JP kommer också, sen blir det till 100% filmmys igen. Mycket film och mycket mys, det gillar vi =)


Kärlek. Elijah älskar och avgudar sin Angelica =)


Bus, bus i fredags..


Elijah och vännerna Hanna och Ebba. Lek hemma hos töserna =)


Sabbe och Charly myser, det var i veckan när Sabbe hälsade på.


Här ser vi resultatet av "blixtslingorna" Haha! =)



Om 2 veckor ska Charly döpas =) Gudföräldrar blir Evelina och Stefan. Vi frågade Stefan om han ville ha äran att bli Charlys gudfar igår.. Han blev jätteglad och svarade JA såklart. -Menar ni allvar, skämtar ni? Ja det är klart att jag vill! sa han.. Han är för go, ni skulle sett hans ansiktsuttryck, sken upp som en sol =) Roligt tycker vi! 

Lite helginfo ;)

Tata/M  

Kärlek..

╔══╗
╚╗╔╝ ... ♥♥♥♥♥♥
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸.MY FAMILY♥♥

♥ DENNIS ♥
♥ ELIJAH ♥
♥ CHARLY ♥




=)

Börjar bli trött på vårt väder nu! Är det meningen att hela sommaren ska regna bort?
Jaja.. Dagen blir bra för oss vilket som, för idag ska Elijah bli kvitt sitt gips!
-Weeee!
Skönt, äntligen efter 3 veckor =)
Lillstrumpan kommer vara hos Evelina under tiden jag och mamma åker in till Lund med Elijah.
Ikväll ska vi hem till Annika och Krister och hälsa på.
Kommer då även träffa Kristers barn: Karolina och Camilla =)

Idag fyller en gammal go vän till mig år..
Grattis Angelica ♥
PoK

Igår bjöd Evve och JP på taco och filmmys =)
JP visade Elijah hur hans ångmasikn fungerar, det tyckte Elijah var jätteintressant..
Han fick hjälpa till =)
Hjärtat har varit mycket intresserad av ångmaskinen sedan han först såg den.
-Ååh jag älskar den, brukar han säga när han ser den..
Efter gårdagens visning, älskar han den ännu mer, Haha ♥
Fingrarna är svåra att hålla styr på, han ville titta på den hela tiden..
..Med fingrarna då ;)


I onsdags blev Charly vaccinerad, det gick jättebra för både henne och "mig" ;)
Sist blev strumpan jätteledsen, läääänge.
Men denna gången grät hon bara lite efter 2a sticket.
Jag är litta blödig, som man säger..
Hon blev även vägd (8,8kg) och mätt (68,5cm).
Elijahs hörsel skulle även kontrolleras men det gick inte..
Han är för liten för att greppa hur testen fungerar.
Piptest med hörlurar, när du hör ett pip, lyft upp handen.
Vi fick en tid till doktorn i höst ist, det går lika bra =)

I lördags blev Martin och Evelina, Herr och fru Persson!
De gifte sig i sin trädgård, eller park som jag brukar säga =)
Vigseln var jättefin och festen var hur rolig som helst!
En liten hälsning:

En kram säger mer än 1000 ord..
..Och det har ni fått många!
Jag älskar er och önskar er all lycka i framtiden som Herr och Fru Persson!
Pussar & Kramar ♥

Det blev en lång natt med trevligt sällskap och mycket dans.
Till och med Dennis dansade, Woow liksom =)
Vi hade riktigt roligt tillsammans!
Tack Martin & Evelina för en fantastisk dag!

Förra veckan åkte vi ett gäng in till Helsingborg.
Jag och barnen, mamma o pappa, Alex o Moah.. 7st i Alex "buss" in till Tropikariet..
..Där var fullt, de släppte bara in efter hand som folk gick ut.
Det hade bildats en jääättelååång kö utanför så vi hoppade..
Vi gick in på Fredriksdalområdet ist och fikade, gick runt i flera timmar och bara tittade och njöt!
En toppendag, vi var alla nöjda och tyckte att det var lite tur att det blev som det blev =)
Elijah hade jätteroligt, lille hjärtat!


♥ ♥ ♥

Det var allt för denna gång =)
-Tata! /M


Sommar..

Uppe tidigt, kan inte sova pga värmen. Skönt att barnen kan sova, Elijah har alltid sitt fönster öppet om nätterna så han har svalt och skönt på sitt rum. Men stackars Charly har sin säng inne hos mig och Dennis, och vi har det jättevarmt. Vi vill inte ha fläkten igång på nätterna så att lillan ligger i drag, inte så bra. Jag är själv känslig, får lätt ont i både öron och hals om jag ligger i drag..

Vad har nu hänt i helgen?..
Jo.. I fredags tog vi det lugnt, vi hälsade på Martin och Evelina..

I lördags höll tjejerna Möhippa för Evelina =) Jag fick avboka mig pga Elijahs skada. Men jag var med på morgonen, under själva "överraskningsmomentet" och det var roligt! Vi var 12st som möttes hos Eves föräldrar. Eves mamma och syster hade lurat dit henne, de hade "bestämt" att de skulle åka ut och bada, He he hee! Vi var där 09.30 och Eve och Martin kom dit 10.00. Hon blev verkligen överraskad! Roligt, lite rörd och jätteglad =)
Jag är så glad för Martins och Evelinas skull, på lördag smäller det! Herr och fru Persson =)
Vi åt frukost, klädde och sminkade Eve innnan det var dags att ge sig iväg mot Malmö, där Möhippan skulle äga rum. Jag och två till körde in tjejerna till Malmö.. De hade alla en fantastiskt rolig dag, och Eve var jättenöjd när jag pratade med henne, så roligt! =) Det var meningen att jag skulle hämta ett gäng i Malmö på natten sen, men det blev så sent att de ist valde att ta taxi hem..


FiinaEvelina ♥

Min lilla familj var på "uterumsinvigning" hemma hos barnens farmor och farfar under dagen/kvällen. Vi åt gott och hade jättetrevligt =) Uterummet heter nu mera "Djungelrummet", Annika har vindruvor i taket som gör att rummet känns lite "djungelaktigt" där av namnet. Jag passade mammas och pappas lilla Alize eftersom de inte var hemma på hela dagen. Annika och jag gick och hämtade henne, hon kunde lika bra vara med oss tyckte Annika =) Vi var lite oroligta för hur det skulle gå med Loppan, men det gick bra. Loppan markerade, sa ifrån om att det var hon som bestämde och bodde där i början bara, sen var det bra med den saken.. Alize försökte få igång Loppan på bus och lek men Loppan bara glodde på henne, som om hon undrade vad sjutton hon sysslade med? Såg roligt ut, Ha ha! Efter en lång dag, med mycket familjemys gick vi hem. Mätta och belåtna.


Alize & Krister =)

I dagarna har vi umgåts med våra familjer och vänner. Alex, Emelie och Moah är lediga nu så de har vi träffat. Vi har varit ute mycket, gått långa runder med Elijah. Häromdagen gick barnen och jag ner till Center Syd med mamma och pappa, och åt glass. När vi gick hem regnade det på oss, men det var skönt. I går kväll hälsade jag på Martina m familj =) När jag kom hem på kvällen tyckte mamma att vi skulle gå ner till Martin och Evelina en runda, så det gjorde vi. Alize och Charly fick följa med. Vi tar dagarna och kvällarna som de kommer, idag (om vädret tillåter) ska jag och barnen åka in till Malmö Folketspark med mamma, pappa, Alex och Moah =) Kanske tar en sväng om Pildammsparken när vi ska hem? I morgon ska vi köra till Sjöbomarknad ett helt gäng och på fredag ska vi försöka ta oss in till Landskronakarnevalen =)

Hoppas nu vi får fint väder idag, iaf uppehåll!
Kramar/Marre ♥

Återbesöket..

..Tog en timme ungefär, så skönt. Allt flöt på bra inne på sjukhuset idag! Elijah gick självmant upp på britsen när han skulle röntgas. Vi fick visserligen hålla fast honom men han var inte rädd, det var bara sköterskan som var seg och drog ut på tiden. Vi fick ett positivt besked.. Elijahs ben läker finfint och han kan släppa gipsen redan om 2 veckor! Gissa om denna mamman är glad? =) Han får lov att gå i den mån han kan, och det går bra. Han tar sig fram på sitt slela ben riktigt bra. Han har inte ont längre =)
-Tack mamma och pappa för all hjälp idag! ♥
På väg hem från sjukhuset, stannade vi till och köpte Melle till oss. De mumsade vi på när vi kom hem. Elijah fick en påse bilar som belöning för att han varit så duktig på återbesöket. I kväll har hela familjen varit hos brorsan och Evelina och hälsat på. Vi fikade på Eves nybakta bullar och mös =)

Igår kom Alex och Moah på frukostmys som vi bestämt, och i gårkväll åkte jag, Elijah och mamma ut till Bjärred och köpte/åt mjukglass. Vi gick ut på långa bryggan och tittade på havet. Det var riktigt sköna vindar. Mysigt med kvällsutflykter ♥

PoK / M

Mysiga dagar..

Dagarna är händelserika kan jag säga.. Elijah måste aktiveras, han har så mycket energi som han inte kan få utlopp för nu när han har gips. Han får inte stödja på sitt ben än, i morgon har vi fått en återbesökstid kl: 09.10 på Röntgen i Lund. Då får vi se hur benet läker och om hjärtat får lov att börja gå på pipset. Det är möjligt att han ska gipsas om, hoppas inte! Mamma ska följa med mig medan Charly kommer stanna hemma med pappa. Pappa är hemma och hjälper mig denna veckan med Elijah. Elijah blev nämnligen sjukskriven i sex veckor, vilket innebär att någon kan hjälpa mig under tiden, lyfta tillfällig föräldrapenning. Dennis har precis börjat nytt jobb så därför ställer pappa upp ♥ Både mina föräldrar och Dennis mamma och Krister är fantastiskt hjälpsamma!

I tisdags körde jag och barnen till Elslöv, Trollsjön med mamma & pappa, Alex & Moah =) Mysigt, det var några år sedan jag var där sist. Ankor var där gott om, vi matade dem. De flockades runt oss när de såg att vi hade bröd med oss. Elijah har "mataankorvana" sedan innan eftersom vi haft ankor varje dag i trädgården för en tid sen. Vi gick runt sjön och tittade på naturen, stannade till en stund på lekplatsen och gick sen till kiosken och köpte glass. När vi var hemma igen drack vi kaffe och fikade. Mamma och jag körde sen iväg en snabb runda till Borgeby för att plocka jordgubbar. 8,5l för 85kr. Inte illa det! Goda var dem, mmm! Efter maten och annat "vardagsgöra" gick jag och Elijah till Martin och Evelina med mamma och lilla Alize. Vi satt och njöt i kvällssolen och drack kaffe/saft. Elijah fick sen duschat för första gången efter olyckan, vi hade skickat efter gipsskydd till honom som kom i tisdags. Kanonbra måste jag säga, inga läckage än så länge =)




























I går var barnen och jag hemma hos Annika på frukostmys =) På eftermiddagen var jag barnvakt till Vendela, passade Ethan någon timme. Under tiden Charly vilade, tog pappa och jag iväg till Sandskogen med Elijah och Ethan =) Vi gick en lång runda och fick sett ett stort svin som låg och sov och en massa rådjur. Rådjuren matade vi, de är så tama, man kan klappa dem på mulen och ge mat från handflatan utan att de bits. Det tycker Elijah är roligt..

Idag ska vi träffa Alex och Moah. Vi ska käka frukost ihop =) Sen får vi se vad dagen bjuder på. Charly skulle blivit vaccinerad idag men det blir inget eftersom hon har varit förkyld och fortfarande är lite snorig. Vi får vänta till nästa vecka.

/Marre


Vilken helg..

Helgen har varit både bra och dålig.. I fredags mös vi och tog det lugnt. I lördags körde Dennis och en vän till honom upp till Göteborg. De såg konserten "The big 4" i går, tog iväg en dag innan och campade tillsammans med min bror och JP. Dennis och JP gav brorsan en biljett i födelsedagspresent. Vad jag har förstått har de haft roligt och konserten var super! =)  
Elijah och jag åkte med Vendela och Ethan till Busfabriken.. Där hann vi busa i 40 minuter innan olyckan var framme, Elijah skulle åka "Vulkanen", den högsta rutschkanan de har och givetvis den roligaste. Elijah var genomsvettig (dålig luft och jättevarmt där inne var det) och pga det fastnar han med foten i kanan på väg ner, faller framlänges, gör en "halvvolt" och slår i sitt knä och smalben. Jag var snabbt framme och fångade honom, han hade fallit av kanan annars. Jag blev så rädd, Elijah skrek av smärta och ville inte stödja på sitt vänstra ben. Jag visste med en gång att det var något som inte stämde, Elijah är inte den som tjuter i första taget nämnligen. När han väl gör det, brukar det gå över snabbt, men den här gången grät han länge och skrek att han ville åka hem. Vi körde hem, i bilen somnade hjärtat av utmattning. När vi kom hem till mamma fick Elijah smärtstillande där han låg i soffan, efter en stund skulle han prova att gå men det gick inte. Han blev ledsen igen och jag bestämde mig för att köra in till akuten med honom. Mamma följde med mig, vi fick låna Krister & Annikas bil, de tog hand om Charly under tiden. Väl inne på Ortopeden fick vi vänta två timmar innan doktorn tittade på Elijah, hon kunde varken se eller känna något konstigt. Hon tyckte vi kunde avvakta eftersom Elijah inte visade någon smärta när hon sträckte på benet. Men gav oss en remiss till röntgen för att vi önskade det. Elijah satt still under hela vistelsen, han rörde sig inte en millimeter och sa hela tiden att han hade ont och pekade på sitt knä.. När han väl skulle röntgas blev han helt hysterisk, kastade sig och skrek att han inte ville. Vi fick ge honom lugnande för att sen göra ett nytt försök men även då var blev han vild, vi fick tre man hålla ned honom under tiden. Det var så synd om honom, han var "berusad" och förstod inte vad som pågick ♥ När läkaren var klar sa hon till mamma att hon sett något avvikande i knähöjd, vi fick sitta ner igen och vänta. Elijah var jättepåverkad och lullade som bara den när en läkare kom in till oss med ytterliggare lugnande/smärtstillande i handen och sa att Elijah antagligen skulle gipsas. Läkaren gav Elijah dosen och sen somnade hjärtat i min famn, vi fick in en britts som han kunde sova på. När doktorn hade granskat bilderna blev vi hämtade. Jag fick beskedet att Elijah hade brutit sitt smalben precis under sitt knä och att han därför behövde gipsas hela vägen upp över knäet/låret. Som tur var behövdes ingen operation då benet hade brutits "bra".. Elijah sov under tiden han blev gipsad, blått och rött fick det bli, jättefint =) Han sov och sov. Jag låg inne hos honom på natten. Kl: 04.00 vaknade jag av att han rörde på sig, jag tog honom i handen och klappade honom på pannan och talade om för honom att jag var där. Då tittade han på mig och sa med en lugn och dåv röst: -Mamma, Elijah sitter fast, Elijahs ben sitter fast. Ååh lille hjärtat, jag förklarade för honom vad som hänt och varför han "satt fast". Han och jag låg sen och mös tillsammans en timme innan vi sen somnade om och sov till morgonen. Mamma sov över, hon låg inne hos Charly.
Tack snälla mamma, pappa, Annika & Krister för ert stöd och er hjälp! Jag är så tacksam för att vi har så fantastiska familjer ♥ Vi älskar er ♥

I går körde jag och pappa ut till Järavallen med Elijah, vi gick en lång runda och pratade om olyckan. Pappa ställde bra frågor som Elijah själv kunde svara på. Elijah var jätte trött och sov middag ett par timmar på eftermiddagen. På kvällen gick jag och Evve upp med honom till centrum där han blev bjuden på glass av moster sin. Hon handlade godis till honom, det mumsade han på när vi kom hem. Mamma och Evve var hemma hos oss och mös, tittade på film och The big 4 konserten som sändes på 1an och 2an =)
Idag har jag ringt runt till diverse bolag och ordnat rullstol till Killen. Elijah har tacklat detta väldigt bra, han anpassar sig, jag är så stolt!


♥ Mamma älskar dig Elijah ♥

/Mariett =)

RSS 2.0