Regnet bara öser ner..

Skitväder, jag vill ha soooool! Tur att Elijah är på dagis idag för annars hade denna dagen varit tråkig för honom. Vi kan inte vara ute än. Jag måste ut och köpa mig nytt regnställ och stövlar så att vi (jag och Elijah) kan gå ut och hoppa i vattenpölar när det regnar. Mitt gamla sett passar INTE stl 38, kanske passar det nästa år? Men INTE nu, Usch usch! 
 
Denna veckan ska vi köpa sand till lådan och eventuellt en studsmatta till Elijah, han älskar att studsa på Martin och Eves studsmatta så vi är övertygade om att det kommer bli en perfekt present och överraskning till honom! Vi ska försöka få tag i en beg rutschkana också, en stor på blocket, sen har han allt.. 
 
Igår var hälsade jag och barnen på farmor Annika =) Vi gick en runda till lekplatsen, Elijah fick sprungit av sig lite av sin överskottsenergi. Det har han gott om så det behövdes! 3års trotsen är ingen lek, Elijah trotsar extra mycket just nu. Han har en vilja som ingen annan och han är fruktansvärt högljudd! Misstänker dålig hörsel? Hur kan ungen gapa och skrika så mycket när han själv är jätte ljudkänslig  kan jag undra?! Haha, det går väl över med tiden.. Jag var själv väldigt gapig som liten ;) Hörseln på Elijah ska undersökas, jag får ta tag i det i dagarna.

Nu är tid och datum bestämt för Charlys dop och Dennis 25-årsfest. Det blir den 13 augusti, hemma i vår trädgård. Trevligt trevligt! Elijah döptes också i trädgården (av Herman Hallonsten) och det var så mysigt. En kvinnlig präst, relativt ny, som heter Ida kommer döpa Charly. Hennes fullständiga namn är Charly Svea Iris Persson. Hoppas bara att vi får fint väder den dagen/kvällen. Tältet kommer vi smälla upp men det är alltid mycket trevligare när solen vill visa sig =) Elijah har en gudmor och en gudfar (Vendela och Martin) och så kommer det nog bli för Charlys del också, vi är inte säkra än, men det blir bra i vilket fall som! 




Inbjudningskortets framsida..
 
Idag ska jag slänga ihop en smörgåstårta som jag och min kära svärmor ska smaska på i morgon när vi ses =) Det kommer givetvis bli en stor, 12 bitar så den räcker till Dennis också ;) Hihi! Jag, Charly och syrran ska köra ner och handla lite senare. Vi ska på födelsedagsfest till Liisa och Ekman på lördag så presenter och något nytt klädesplagg ska införskaffas.
Evve fyllde år i söndags, hon blev 21år! Av mig ska hon få ett biobesök och käk ute. Kanske blir det av nu på fredag, om alla kan? Tror att mamma och Liisa också ska hänga på, vi ska se "Pirates of the Caribbean on stranger tides".

Jag ska ta tag i min konstnärliga sida snart, tänkte "pricka" lite. Har gjort detta i omgångar, för det är så rogivande. Nu skulle jag vilja pricka en ultraljudsbild på Charly, har ju gjort en på Elijah för 3 år sedan. Den hänger på väggen hemma hos mamma och pappa.


Näsan och munnen sett underifrån..


Ett annat "verk"..

Ha en bra, regnig dag / Mariett.. 

Torsdag.

Redan torsdag?
Denna veckan har rusat iväg!
Det blir lite påhälsningar här och var när Elijah är på dagis.

Igår körde jag Evve till "Hud" i Lund,
hon skulle på laserbehandling för sin psoriasis.
När vi var färdiga där gick jag och Charly hem en runda till mina svärföräldrar,
Annika och Krister =)
Alltid lika mysigt att komma bort, vi åt frukost och drack kaffe.
Therese, Hanna och Ebba kom på kvällen.
Barnen fick lekt och vi vuxna pratat, jättebra!
Min mormor fyllde år igår, Grattis mormor =) kram!

I tisdags var jag och Lillstrumpan hos syrran hela förmiddagen.
Jag var på IUP samtal med Elijah på eftermiddagen =)
Det var lika roligt som vanligt, pedagogerna har alltid mycket gott att säga om vår son.

Vi är så stolta över våra barn ♥

Elijah har en personlighet som ingen annan, det får vi ofta höra.
Han är alltid glad, positiv och bjuder mycket på sig själv.. Hela tiden!
En entertainer =)
Han har ett stort hjärta, han är snäll.
Motoriken är fantastisk, han är verkligen inte rädd för utmaningar.
Han har så många goda egenskaper, de bästa enligt mig.
Alla föräldrar säger detta om sina barn men Elijah är verkligen något extra!
Jag älskar honom och Charly mer än något annat, tänkte skriva livet,
men mitt liv tillsammans med mina barn, min familj älskar jag såå mycket!
Jag vill uppleva alla "stadier", jag vill vara där i glada stunder, ledsna stunder, ja...
Alla stunder!






♥ ♥ ♥

/M

 



Ååh..

..Vilken helg! Mamma fyllde 49 år i fredags, Hipp hipp hurraa!.. Så i fredags var vi hemma hos mor o far. Elijah pratar mycket om sin mormor, han vill sova hos mormor o morfar i stort sett alltid! När jag hämtar honom på dagis frågar han.. -Var är mormor någonstans? Är mormor hemma? Naw söte lille vän, brukar jag svara. -Mormor jobbar ju, vill du att mormor ska hämta dig någon dag? -Ja det vill jag mamma ja, svarar han alltid.
Mina föräldrar hämtade för det mesta Elijah måndagar och onsdagar när jag arbetade eftersom jag då slutade kl 17.00 och Dennis arbetade skift på Sockerbruket. Jag vill inte att hjärtat ska vara sist kvar på dagis, han har inga långa dagar eftersom jag arbetar 75% och det käns mycket bra. Sen tycker han bara det är roligt att mormor o morfar kommer och hämtar honom någon gång då och då, det tycker de med så vi bestämde oss för att de skulle hjälpa oss dessa dagar. Ensamtid med mormor o morfar är toppen tycker Elijah! I fredags kväll gick vi hela familjen hem till Evve o JP en runda =)

Lördag! Vilken höjdardag. Dagen började med att Evve o JP kom på frukost, jag hade bakat scones, stora sådana! Smörgåstårtorna jag gjort i fredags skulle dekoreras inför Evves tjej/födelsefest/sexparty kväll så det gjorde jag på förmiddagen. När klockan var 14.00 efterlyste Evve mig, hon ville att jag skulle komma bort en tid innan resten av tjejerna skulle komma. Jag gick dit en timme senare och knäckte då min första cider =) Ååh så got. Sminkade Evve och mig själv sen droppade tjejerna soccessivt in. Smörgåstårtorna smakade som jag trodde, underbart! =) Det tyckte resten av gänget också, roligt! Sexpartyt var bra och kvällen var asgrym! Roligaste kvällen på länge kan jag säga, och jag slapp värk i magen som jag så ofta annars får när jag dricker. Tack för en lyckad kväll Evve, min älskade lillasyster ♥

Igår, söndag hälsade vi på Martin, Evelina o Atlas =) Eve var i halvform efter sin knäoperation, stackaren! Men vi fick pratat och druckit kaffe, Elijah åt en massa kex (som alltid när han är där) och busade lite med Atlas!


Älskade son, du är den vackraste pojken av alla, mammas lille prins ♥


Charly vill sitta nu, heela tiden, stora tjejen ♥







JAG ÄLSKAR MIN LILLA FAMILJ!

Tjingeling / Marre

Älskade barn.
















Till mina barn.

Jag älskar Dig, Du är mitt allt.
Du är min lycka, mitt hopp och min tro.
Du är mitt kall, Du är underbar.
Du är mitt barn, mitt liv och min kärlek!
Jag älskar Dig!

♥ Elijah ♥ Charly ♥


Bilder på helgens aktiviteter..


Garry Lee Taylor as Elvis =)

   


Lilla mamma =)


Dennis =)


Skydiving på Österlen

   
   



   







 


Rolig helg.

I fredags grillade vi hemma hos mamma och pappa.. Barnen och jag fick sällskap av moster Evve på kvällen, vi startade vårt Fast n furious maraton, såg 1an och 2an =) Dennis och JP partajade, åkte till Dagstorp..

I lördags var vi på Lucys med Martin & Eve, mamma & pappa, Maja & Peter. Vi avgick från Martin och Eve, de bjöd på fördrink och snacks innan =) Jättegod drink! Slabbedank heter den, Mmmm! =) Det blev trerätters på Lucys.. Ceasarsallad, ryggbiff, ostkaka, allt var jättegott! En man som heter Garry Lee Taylor stod för underhållningen, han var jätteduktig, sjöng Elvis 50, 60 och 70 tal. Personalen var duktig och trevlig, så vi var alla nöjda när kvällen nådde sitt slut =) Jag kan varmt rekommendera detta till er som tycker om god mat och Elvis!

I går skulle Evve flyga, vi körde till Österlen hela gänget för att titta. En fantastisk natur, Elijah hade jätteroligt bland alla nerfallna träd och på stranden. När vi först kom dit fick Eve besked om att hon skulle flyga, hon fick bara vänta en stund eftersom det var någon före.. Men efter 2 timmars väntan blev det istället inställt eftersom vindarna var för "klena", det blåste för lite tydligen.. Jaja, men det blev en trevlig utflykt i alla fall, vi fikade, tittade på kor och hästar och lekte. Elijah var trött och belåten när vi körde hem, han somnade i bilen =) Nettan, Anders och Angelica, som också var med, följde med oss tillbaka till Lödde för att grilla och umgås. Kvällen avsutades med film, vi fortsatte vårat maraton Evve, jag och Angelica =) under tiden följde Dennis med pappa och Anders när det golfade. Måste bara skriva att pappa gjorde Hole in one i lördags! Kul =)

Idag, snart kommer syrran hit. Vi ska sitta ute och njuta i det fina vädret =) Nu ska jag laga mig lite kaffe, lägger upp bilder på helgens aktiviteter lite senare =)

Tjingeling / M


Hmm..

Då var det helg igen =) Härligt! Idag ska gubben partaja med JP, de ska till Dagstops dansbana, Lasse Stefanz spelar där ikväll. Jag och barnen ska umgås med lillasyster/moster Evve, det blir en lugn fredag för vår del. Film och godismys.

I onsdags blev Charly 3 månader. Hon blev vaccinerad, mätt och vägd på BVC. Lång tjej, hon är 63 lång nu och väger 6,7 kg. Usch, jag är såå blödig. Strumpan var så glad när vi kom dit, när Helen stack henne blev hon jätteledsen =( Det gjorde så ont i mig, jag tog upp henne mot mig och lugnade henne med min röst. Efter en liten stund blev hon glad igen, ååh, då var det dags för spruta nr 2! Den gjorde mer ont än den första så här blev hon riktigt ledsen lilla hjärtat. Annika följde med mig dit, hon satt kvar ute i väntrummet men hörde Lillans skrik tydligt. Upp med henne mot bröstet igen, trösta trösta, sen blev hon glad på nytt.. Igen.. Usch, man känner sig så hemsk, men man vet att det gör barnet gott, god smärta får man intala sig! =) Jaja, nu är det gjort, skönt att det är två månader tills det är tid nästa gång. När Elijah blev vaccinerad sa han inte ett ljud, kan det ha att göra med att han hade så fantastiskt fiiina, tjocka lår? ;) Hihi! Han blev inte öm eller febrig av det heller, men det blev Charly. Först idag är hon "nöjd" igen och det är skönt =)
Jag var även på bio i onsdags med syrran och Sabbe =) Vi såg "Fast Five" SKITBRA!! Wroom! Wrooom! Vi blev alla tre lite förälskade där en stund, Haha!




Om sagt, en jävligt bra film.. Se den!

Jag önskar alla en trevlig helg! =)
/M


Helgen..

..Har som vanligt varit fullbokad, vi har varit ute mycket, grillat och umgåtts med nära och kära..

Denna helgen som kommer ska Dennis och jag träffa Martin och Evelina, vi ska upp till Löddes nya pub/resturang "Lucys" för att äta och dricka gott. Det är invigning av stället, fullbokat så det kommer med säkerhet bli mycket folk och trevligt! Kanon sällskap =) Under tiden ska Evve och JP ta hand om Elijah och Charly, mysigt!

I morgon blir Lillstrumpan hela 3 månader! Som sagt, tiden springer iväg! Hon ska då vacineras kl 11, men vi får se hur det blir med det eftersom hon har varit sjuk, fortfarande lite snorig.. Dumma virus! Feber och ont i vänster öra hade hon, stackaren. Jag är livrädd för att Strumpan ska få samma problem som jag själv haft som barn. Usch för att vara öronbarn säger jag! Elijah har klarat sig än, hoppas verkligen skiten håller sig väck! Han har nog fått sin pappas immunförsvar, han är sällan eller aldrig sjuk och det är jätte skönt. Problem med öronen är ärftligt, jag och mina syskon har haft mycket svåra/stora problem med våra öron, jag blev utskriven från Öronkliniken när jag var 18 år!
-Så inget skit med öronen här TACK! Jag har haft problem så det räcker och blir över, låt våra barn slippa det..

Nu.. Bus med Lillan innan hennes vila.

Hej Hej / Marre..










RSS 2.0