Sol sol..

Härligt väder vi har nu, jag som annars gillar vintern bäst njuter också av sommarvärmen. Förr var jag en riktig soldyrkare, men efterhand som jag blivit äldre (och efter barnen) klarar jag inte samma värme konstigt nog? Nu passar jag på att sitta ute en stund när Charly vilar. Det blir en timme hit och dit, men det räcker för mig. Jag blir ju inte bara brun, jag får ny energi också, skönt! Charly tycker inte om denna värmen, så när hon är vaken sitter vi i skuggan och myser. Lillstrumpan är nästan alltid naken. På kvällarna trivs hon, då brukar vi gå ut en runda. En glad och sprallig liten nakenfis ligger då i vagnen och njuter, Hihi! Elijah älskar solen, värmen precis som jag gjort. Vi ska nog köra ut till havet ikväll så Elijah kan bada och leka av sig. Charly plaskar också lite, hon tycker också om vatten. Den enda som har lite svårt för kallt vatten i familjen är Dennis, badkrukan. Men han har inget val, nu när han är pappa måste han bada med sina barn, Haha! Tycker det är lite roligt faktiskt =)

Snart blir Charly 5mån! Lilla gumman är så duktig, snäll och glad alltid, eller ja.. För det mesta. Hon sover hela nätter, somnar kl. 21.30 ungefär. Börjar böka runt kl. 06.00, då får hon en flaska välling i sin säng och somnar om, hon vaknar oftast inte förrän kl. 08.00 igen. Schyssta rutiner, skönt för denna mamman. Någon gång under natten bökar hon efter nappen, men hon vaknar inte =) Elijah är duktig på att gå på toaletten under natten. Han vaknar av att han är nödig, går upp och kissar och går sen och lägger sig igen, allt utan hjälp! Jag hör honom när det är dags =) Det enda han glömmer är att släcka lampan på toaletten, men vad gör det?

Nu har jag äntligen hittat något jag kan ha på mig på Martins och Evelinas bröllop =) Mamma, Evve, Charly och jag körde in till Burlöv center förra veckan, det var då jag hittade mitt "sommarplagg". Det blev en brun/beige klänning och en blommig tjöja (kort i rygg och med halva ärmar i tunt tyg) till som går i vitt och rosa. Yes, at last!! Mamma kunde inte låta bli att köpa en liten klänning och kofta inne på Lindex till Charly. Klänningen är vit i båtten med rosa blommor. Den matchar det jag ska ha på mig, så nu ska det synas även på kläderan att vi är mor och dotter ;) Hihi!




Tack för den finfina klänningen mormor & morfar ♥




Härom dagen frågade Elijah om jag hade en lillasyster i magen? Haha, lille fräckisen! Jag får ta tag i bebisfettet nu. Ärlgast av alla, är våra barn. Inte med flit många gånger, men frågar man inte får man inte reda på något, ellerhur? =) Barn är underbara! ♥

Annika, Krister och Stefan var hemma hos oss och åt igår =) Fetaostbiffar som sagt. Vi åt för mycket allihop, vi fick knappt ner varken kaffe eller efterätt, Dumleglass. Jag fick hoppa över glassen så mätt jag var. I går kväll skrev Annika på sin FB: -"Tack Dennis o Marre för en jättegod middag samt efterrätt. Klockan är 22.30 och jag är fortfarande mätt=)=) kram". Roligt att höra! Jag gjorde biffar på 2,5 kg färs så det blev en del biffar över som vi ska mumsa på idag..

Ha en skön och solig dag! /Mariett.. 

Söndag.


Igår var vi hembjudna till Annika, Krister och Stefan på middag =) Vi fick kyckling och potatisgratäng till middag och glass, jordgubbar och tårta till efterrätt, Mmm så gott allt var. Elijah var som vanligt på riktigt bushumör, vi gick i två omgångar till lekplatsen (mellan middagen, kaffet och kaffet, haha!) för att leka av oss. Annika och Krister följde med andra gången och lekte de med, det tyckte Elijah var jätteroligt. När farfar och farmor klättrade på planket och åkte rutschkana, skrattade Elijah så hjärtligt. Jag hade kameran med mig som tur var så vi kunde föreviga detta, Haha! Igår kväll framkallade jag foton, totalt omkring 450st! Så nu får Elijah in även gårdagens bilder i sitt album =) Kul, han kommer kunna titta tillbaka på mycket gott och roligt han varit med om..
Tårtan vi fikade på var jätte god, jordgubbstårta som Annika gjort själv. Stefan blev glad för sin gåva och vi var verkligen mätta och nöjda med sällskapet (som alltid) när vi gick. Vi gick in om mamma och pappa för att lägga in några program på deras dator, när vi kom dit möttes vi av ett helt gäng på baksidan. Familjen Roos och mina syskon med respektive var där, då fick vi givetvis stanna där en stund och fika på Kladdkaka som Nettan och Anders bjöd på. När vi väl kom hem var vi övermätta och trötta. Elijah hoppade på sin studsmatta, men efter bara en liten stund kom han in och sa att han var trött. Han var helt slut lille hjärtat, han slängde sig i sängen och tittade på film innan han skulle sova.




















Idag har vi varit hemma hos mamma, jag och barnen. Evve och hundarna var där. Elijah badade med mormor i stora poolen, och själv i sin egen lille pool =) Nu är vi hemma, jag och Elijah har städat lite. Elijah är en duktig städare och tycker det är roligt att få hjälpa till. Han brukar hjälpa mig med att torka dörrar och damma. Charly sover nu och vi tittar på en film.

Vi har bjudit hem barnens farmor, farfar och farbror på middag i morgon. Det bjuds på fetaostbiffar, sååå gott vill jag lova! Jag brukar göra vanliga ostbiffar och baconbiffar annars, men sist provade jag att lägga fetaost i köttet istället för vanlig ost och det blev vekligen njutbart! Mammas recept på kryddning av färsen, hon lagar underbart god mat =) Allt gott jag själv kan laga, som andra ger mig beröm för, har mamma lärt mig ♥ Nä nu får jag återgå till filmen..

Tata/M =)

Midsommar.

Vi har firat midsommar hos Nettan, Anders och Angelica ute i Örtofta =) Det var jättetrevligt, härliga människor och god mat. Alla var på riktigt lekhumör så vi lekte hela dagen. Träffades kl 15 och då började vi med 5-kamp som Kim hade fixat. Plockepinn, bowling, kasta pil, kasta boll, "slå ner kubbkungen" Jag var långt från bäst men duktig, He he! Kul var det i alla fall och det var även Kubben som följde.. Den vann vårt lag däremot ;)
Midsommarmaten/julmaten var efterlängtad, jag älskar himmalagade köttbullar, potatis (ny som gammal) gräddfil och ägg. Fisken hoppar jag alltid över, smakade lite lax denna gången bara. Jag är ingen "fiskmänniska", har aldrig gillat varken lukten eller smaken av fisk. Fisk (Fiskfett) som är så bra för hjärnan, hade jag då ätit fisk.. Ja, då hade vi haft vår nästa Einstein här, Haha! Vi hade tur med vädret, det regnade bara en skvätt på natten. Elijah och Charly var uppe sent, Elijah höll igång hela dagen med lekar och annat bus. På kvällen, efter vi ätit jordgubbar, slängde han sig på saccosäcken framför en bra film (Scooby Doo) och åt Kinderägg och Zoo =)
Charly satt uppe och mös hos oss alla, som sagt är hon en riktig mystös. Vilket skratt lillstrumpan har! Det blir så varmt i hjärtat när hon skrattar, man blir så lycklig. Tänk vilken glädje våra barn skänker oss föräldrar hela tiden. Är de glada blir vi glada osv.. Elijah och Charly är mina och Dennis största och viktigaste ägodelar, de förgyller våra liv genom att finnas till ♥ Det blev inget festande, varken för mig eller Dennis. Vi har lika roligt för det, roligare faktiskt. Kvällen för oss, slutade kl 00.30, då körde Dennis, jag, Stefan och barnen hem. Barnen och jag var helt sluut! Vi somnade gott allihop när vi kom hem =)


Vi var en sväng i parken nere vid folketshus, Centrum. Vi fikade och tittade på midsommarstången. Dans och sång, lekar och tippsrunda bjöds det på. Barnen fick vara med och resa stången. Ett gäng pensionärer spelade instrument och sjöng, mysigt var det!


Stången..


Plockepinn..


Pilkastning..


Elijah "kastar" pil..


Bus med Benke..


Charly vilar i saccosäcken..


Snapsvisor på servett, praktiskt..


Pappa och Anders..


Dennis spelar Kubb..


Evve och lilla Alize..


Mamma, Charly och Kim..


Stefan och Dennis..


♥ ♥ ♥


Igår var vi hemma hos mamma och pappa och åt middag. Elijah fick rastat sin el hummer =) På kvällen kom mamma och pappa över till oss för att mysa och titta på film, det blev "Sinners and saints" en riktigt bra film!

Idag ska vi fira Stefan (som fyllt 19 år den 21 juni) hemma hos Annika och Krister =) De ska bjuda på middag, Mmmm! Alltid lika trevligt och mysigt att hälsa på. Elijah är glad för sina mor och farföräldrar. Hans farfar är lika busig som han själv, det gillar han, Hihi!.. I torsdags åt jag och Dennis på Lucys med mamma, pappa, Vendela och Jonny. Barnen var hos Annika och Krister under tiden. När vi skulle hämta barnen ville Elijah stanna kvar hos farmor och farfar, så blev det. Han sov där över natten =) Tredje gången han sov där, han tycker det är mysigt att sova över, och det tycker hans mor och farföräldrar med ♥ Han känner sig verkligen älskad av våra familjer. Vi fick höra att barnen en gång på dagis suttit i ring för att berätta vad de tyckte om.. Frågan gick runt och barnen svarade saker som min nalle, docka osv.. När Elijah fick frågan svarade han: -Martin (morbror Martin). Söta söta unge! Han är så glad för sin morbror, moster och farbror. Vi älskar våra familjer ♥

Ha en mysig söndag, Tjingeling!


Dagarna kommer..

Dagarna går, och barnen växer. Charly kommer nog bli lika lång som mamma sin, hon är lite länge än Elijah när han var 4,5 mån. Lillstrumpan äter banangröt nu, det tycker hon om. Jag ska börja introducera grönsaker för henne nu, spännande det ska bli och se reaktionerna, vad hon tycker om och inte tycker om =) Charly är så stark, hon ska sitta eller stå hela tiden. En riktig mysunge är hon också, hon tycker om att "vara nära".


Träning ger färdighet ;)


Älskade, älskade Elijah & Charly ♥


Jag och mamma har rotat fram mina (mycket har även varit Vendelas) gamla leksaker och kläder, äntligen! Så mycket mamma och pappa hade sparat, vi hittade mina barbiedockor, my little ponnys, polly pocket, troll, dockor, vagn, kläder och en massa annat =) Jag sparade några klänningar och dressar som jag själv och mamma haft som liten, jätteroligt att tom mammas bebiskläder var sparade. Allt är tvättat, och Charly har givetvis fått använda kläderna. När vi fick reda på att vi väntade en flicka, Charly, blev vi jätteglada. Det är roligt när leksaker och kläder man själv använt som liten kan komma till användning igen. Elijah har leksaker som både hans morbror och farbror har använt när de var barn, roligt! =)


Denna dress har min mamma haft som liten =)


Denna klänning har jag haft som liten =)


Elijah fick en studsmatta av oss för två veckor sedan, den gillar han skarpt! Vi var iväg och köpte den undertiden han var på dagis. Dennis monterade ihop den snabbt, när jag och barnen kom hem från dagis var den uppe och Dennis stod beredd med kameran för att fånga Elijahs reaktion.. Och en reaktion fick vi! Han blev jätteglad, sken upp som en sol när han fick syn på studsmattan och frågade: -Är den till mig?!? -Ja den är till Elijah, svarade vi. Pågen visste inte var han skulle göra av sig själv, han for fram till studsmattan, och skulle just klättra upp när han kom på sig själv att han inte sagt tack.. Han kom då fram till mig och Dennis och skrek: -Tack så mycket mamma! Tack så mycket pappa! Sen fick vi båda många, stora, hårda och långa kramar av honom =)
Varje sommar ger vi (eller våra familjer) något extra  till Elijah eftersom han fyller år på nyårsafton. Elijah döptes när han var 6mån, dopdag den 6 juli så vi har pratat om att vi även ska fira honom (bara familjen) just den dagen. Charly kommer också vara 6 mån när hon döps, den 13 augusti, roligt att de båda vid dopet är lite äldre och större. Varken Elijah eller Charly har haft/ska ha dopklänning, det fick/får bli andra fina "cermonikläder" istället. Elijah hade ett jättefint sett på sig, finbyxa, skjorta, väst och fluga. Charly kommer ha en jättefin sommarklänning på sig. Vi sparar kläderna till dem, fint minne =)




Elijah härmar sin pajas till pappa =)


Mamma och pappa har skaffat hund, en liten chihuahua som heter Alize. Så nu har Evves "bebisar" Bibbi och Bettan fått en ny kompis. De är så söta dessa hundar, Alize är så liten. Jag är ingen hundmänniska själv och kommer aldrig skaffa hund, men lite sugen blir jag allt när jag träffar de små liven ;) Hihi!


Alize.


..Som sagt är det mycket som händer, vi gör våra utflykter och umgås med familj och vänner. Elijah älskar vatten så vi har tillbringat många kvällar ute vid havet. Dennis jobbar och kommer göra det exakt hela sommaren så vi passar på att umgås och åka på "familjeäventyr" när det är helg. Elijah är en kille med mycket energi, han älskar att vara ute och röra på sig så det blir mycket lekplatsbesök och vandringar i skogen. När jag har bilen hemma tar vi iväg till bla parken i Landskrona, ett toppenställe för barn i alla åldrar tycker jag. Det fins dessutom djur som man får mata om man vill. Vi brukar ta med oss gammalt bröd, okokt spagetti och morötter. Det gillar getterna =) Vi ska inte på någon längre semester detta året, det går inte. Vi kommer göra endagsutflykter, vi ska bla åka till Zoo i Köpenhamn och Bakken, Tosselilla, Skånes djurpark. Vi får se vad vi hinner med eftersom många helger framöver redan är uppbokade. En toppensommar kommer det att bli oavsett! =D


Mys på stranden.




I Karlslundsparken.


Matar getterna med okokta spagetti =)


I Bjärred på lekplatsen.



Vill önska alla en trevlig Midsommar! =D

/Mariett ♥


Våra vackra barn.


Klänningen har Charly fått av gammelmoster Vendela, köpt i Australien.


Detta sett har Elijah fått av mormor & morfar.

Tack så mycket Vendela och mamma, pappa för barnens finfina festkläder! =)


En tid sen..

..Ja det var verkligen ett tag sedan jag bloggade, har inte haft tiden. Det händer saker runt om oss hela tiden, vi hittar på saker och umgås med nära och kära..
Med regnet kommer lugnet, är hemma hos mamma och myser. Vendela m familj och Elijah körde in till Malmö museum en sväng, så nu passar jag på att sitta här =) Charly vilar.
Vendela och Ethan är som sagt "hemma" nu, mysigt. Lille Ethan är så söt =)

Vi har mycket att se fram mot denna sommaren, alla helger är i stort sett uppbokade =) Vi ska till Örtofta midsommarafton, till fam Roos. Det kommer bli jättetrevligt! Nästa helg kör grabbarna upp till Stockholm för att se bla Metallica, en mini semester med husvagn. Hihi! 

Martin och Evelina ska gifta sig, skitroligt tycker vi alla. De passar så bra ihop de två, vi är glada över att Evelina ska bli Martins fru =) Längtar till bröllopet! Kläder till Elijah och Charly är fixat, det är bara jag som ska hitta något att ha på mig, blir troligtvis en sommarklänning.

Ett snabbt inlägg, får bli ett längre snart.. Om tiden räcker till ;) Hihi!



RSS 2.0