Mowly..




"Mowgliminen"

Det var den bästa bilden jag kunde hitta på Mowgli, när han gör den här minen på Google, men alla Djungelbokfantaster vet vilken min jag snackar om =) Charly ser precis ut som honom på detta foto, Hahaha!.. Kul..


Phineas och Ferb, en av Elijahs favoritserier. Skitrolig!

Sitter och väntar på att Lillstrumpan ska vakna, vi ska köra ner till Maxi och handla innan vi sen hämtar Elijah hos mamma och pappa. Han ville stanna där när vi skulle gå hem i går och det fick han. Han sover i moster Evves gamla rum, i hennes gamla säng =) Och som vanligt, när Elijah sover borta, kan inte jag sova? Jag låg och vände och vred på mig till kl: 02.30 i natt, Charly vaknade då och ville ha lite mat, det fick hon. Jag somnade efter det och vaknade igen kl: 07.40, nä vad drygt! Men men =) När vi kommer hem från Maxi ska vi som sagt hämta Hjärtat, vi får hoppas att det inte börjar regna så vi kan vara ute och leka idag. Elijah älskar att vara ute och leka, även promenera så det får bli en kombination.. Sitter och lyssnar på Dennis och Charly som snarkar ikapp, att jag somnar om kvällarna är ett under ;) Oj, klockan är redan halv nio, nä nu får jag börja väsnas litta så att Charly vaknar..


Charly flyger mer mormor ♥

Hej hej / Marre..


Laddad.

Känner mig laddad för jobb =) Nu är det bara 5 veckors mammaledighet kvar, sen börjar allvaret ;) Haha, nä men det ska bli skönt med si sådär 5,500 spänn extra i månaden. Det är en hel månadshyra för fasen! Jag hälsade på mina kära kollegor igår, det var så roligt att jag knappt ville köra hem.. Jag har saknat dem alla, barnen också! Den har hänt mycket på ett år, en del förändringar, och allt till det bättre så det känns verkligen bra att börja jobba igen. När Charly var 6 mån ca, kände jag tvärtom. Då ville jag "gå en annan väg", jag var osäker på "mitt kall" ;) Haha! Jag har ju ett stort intresse för skapande och vill skapa hela tiden. Men det får stanna som ett intresse for now. Jag har sagt att den dagen vi skaffar hus, ska jag ordna mig en egen ateljé, allt ska finnas! En drej och lera, massor av färger och dukar, symaskin och tyger, allt som man kan tänka sig till barnens skapande. Ja detta är så klart en dröm, en dröm som jag hoppas slår in någon gång. Dennis vill att vi ska titta på hus nu när jag börjar jobba, så blir det kanske? Nu när Dennis också har en fast tjänst är detta inte omöjligt =) Påbörjade en skiss som jag ska slutföra i helgen (om jag får tid) kanske..


Hoppas jag får tiden =)

Elijah tittar på Wall E nu, han frågade mig om Wall Es hus. -Var bor han mamma, var är hans hus? -Han bor i bilen, svarade jag.. -Nej det är hans bil mamma, var är hans hus? Han kan inte bo i bilen, säger han då.. -Nähä, var tycker du då han ska bo, frågade jag honom.. -I sitt hus!, svarar han. Haha! -Såklart, vad dum jag är ;)

Fredag, skönt och mysigt. I dag/kväll har vi inget planerat. Elijah tjatar om sin mormor som vanligt så vi går väl hem till dem en runda senare. I morgon ska vi på kalas =) Martinas Peter har fyllt år, 30! Vad köper man till en 30 årig gammal man? ;)

Resan till Turkiet är nu reseverad, Dennis och jag har tänkt åka ensamma denna första gång. Vi kommer åka när resan är som billigast och värmen som värst. Lilla Charly och även Elijah tycker det blir för varmt med 45 grader i skuggan. Så vi får sattsa på en rejäl stugsemester med barnen i sommar, några bra tips? Vi vill gärna bo nära till äventyr och lek =) Vi vet bara att vi ska "stuga", vi vet inte när och med vem än men det löser sig. Jag har tänkt jobba mycket i sommar, tar väl 3 veckor ledigt med Dennis. Sen får han ta pappaledigt någon vecka. Som det ser ut nu blir det Dennis som får mysa mest med barnen i sommar =) Turkiet är inte 100% säkert än, vi måste ordna med barnvakt, och få klart besked innan den siste denna månaden. Men om inte, är inte det hela världen, då får vi ta en weekendresa eller nått, Hihi! ;)

Önskar alla en mysig fredag och en trevlig helg!
/Mariett..

Det gäller att..

..Hålla hårt i luren nu, lämnar jag den utan tillsyn knycker Elijah den! För en stund sedan satt han med den på sitt rum, han tittade på mina foton och videos, helt Ok.. Sen helt plötsligt kommer han ut till mig och talar om att han pratar med Martin. Mycket riktigt, det gjorde han och innan jag hann reagera frågade Elijah honom om han fick komma hem till dem, han är snabb! Fast det vet de flesta redan ;) Haha! Idag har Elijah varit hos tandläkaren, och det gick jättebra. Elijah var duktig, satt still näästan hela tiden (3 minuter). Han har fina tänder fick vi veta, han biter lite snett men det var ingen fara. I morse, när jag berättade för honom att vi skulle dit, protesterade han.. Han skulle inte till någon tandläkare! -Jag vill inte!!.. sa han om och om igen. Min mormor skulle komma ut till Lödde och besöka mamma idag, och ringde för att tala om det. När jag pratade med henne berättade jag att Elijah inte alls ville besöka tandläkaren, då frågade hon om hon fick prata med honom.. Och det fick hon: -Hej Elijah, det är gamlamormor! -Hej, sa Elijah.. -Ska du till tandläkaren idag? frågade mormor, Vad roligt. -Ja det ska jag, fick hon till svar. -Jag har handlat äpplen till dig (detta gör hon alltid när hon kommer ut) som du ska få när du har varit hos tandläkaren. säg till mamma att hon tar med sig kameran så kan hon fota dig när du är duktig och sitter i stolen. Det vill gamlamormor se.. -Ja det ska jag, har du äpple till mig? Tack vad du är snäll, sa han då =)  Hihi! Jaam, besöket gick som sagt bra, och jag tror det är lite tack vare mormor. Charly var med henne hemma hos mamma udertiden. Elijah fick ett märke för att han varit så duktig, det tog han med sig hem som "bevis", det och en bild ;) Vi visade bilden på kameran när vi kom hem, då fick Elijah beröm av både mormor och gamlamormor. Mysiga unge ♥


Här har vi honom =)

Vi har träffat Emelie idag, hon hälsade på Evve. De kom bort till mamma en sväng =) E, E och E gick ut en runda till lekplatsen medan jag hjälpte mormor med hennes foton. När de kom tillbaka var de rödbitna alla tre, det blåste som F-N ute fick vi veta. 

Nu har Elijahs och Charlys prylar till rummen kommit =) Elijahs nya lampa monterades upp i går, likaså "tavlan". Fleecefilten vi köpte, häftade vi fast på en osb skiva som Dennis tagit med sig hem från jobb, måtten är 140x90 cm.. Sen skruvade vi upp den på Elijahs vägg =) Det blev kanon och Elijah är mer än nöjd! Billigt och bra, kostade oss bara 129 kr =)


Ganska fräck va? =)


Elijah tycker om sitt skrivbord..


Så här kan man också ligga =)

Nä nu till barnen..
Tjingeling / Marre ♥

 

Bara kul..

Elijah är på dagis och Charly vilar.. Jag har inte kunnat blogga på ett tag eftersom vi inte haft någon dator. Den förra gick i sönder, nu har vi äntligen (tre veckor senare) fått en ny =) När man har varit utan dator en tid inser man (kanske) att den faktiskt inte behövs så mycket som man tror.. Det beror givetvis på, från man till man.. Men jag använder datorn till att blogga och betala räkningar typ. Jag tycker det är skitbra med dagens moderna "nättelefoner". Jag älskar min iphone! Den surfar jag mest på.

Min familj och jag (alltså min mamma, pappa och mina syskon) gick ner till kyrkogården i lördags för att besöka farfar och lämna honom en blomma. Han ligger och vilar i Minneslunden. Bara jag skriver om detta blir jag ledsen. Det är inte förrän nu jag riktigt fattar att farfar är borta. Det var både jobbigt och skönt att besöka honom. Jag började tänka på "oss", allt vi gjort tillsammans, vilket medförde en del tårar. Jag saknar honom verkligen ♥

I veckan som gått har jag träffat Evelina en del. Vi har ätit frukost ihop och myst hela dagar =) Jag och Charly traskade ner till Center Syd en av dagarna för att handla "dagis kläder" till henne. Vi fick köpt ett regnställ, två par skor och fodrade vantar, allt för 330 kr! Inte illa det, kul att handla när man kommer över sakerna så billigt. Allt på REA =) Charly har på sig sina skor mycket nu, hon tycker det är roligt att springa runt i dessa. Elijah fick också ett par nya skor, de blev han jätteglad för..
Jag har äntligen fått tummen loss och pantat en del av mina smycken, allt jag fått av min före detta, allt utom en sak. Jag fick så mycket som 2800kr för skiten, det är inte illa. Vi bestämde oss för att pengarna skulle gå till barnen, så Elijah har fått ett skrivbord och en ny bokhylla. Vi ska köpa möbler till Charly när vi får hem bäddsoffan som vi beställt =) Den kommer om 6-8 veckor ca. Kuuul, då får Strumpan äntligen eget rum. Det behöver hon, och vi =) Jag har hittat en jättebra hemsida med massor av prylar för barnrummet: www.barnrummet.se heter den. Där har vi beställt en del saker till både Elijah och Charly. Elijah ska få en ny taklampa, en filt, bordslampa och skrivbordsunderlägg. Allt i Cars, Blixten =) Charly ska få prylar av Tingeling, det blir hennes tema. Varken jag eller Dennis är speciellt förtjusta i rosa så vi har bestämt oss att Lillans rum ska gå i lila och blålila, kommer bli mycket fint =)


Elijahs rum..

I fredags fyllde Alle Balle år, han och Emelie hade inflyttningsfest samma dag. Melissa och Kors var också bjudna, de sov över hos oss till lördag. Tack för en trevlig kväll/natt Alex och Emelie. Jag och syrran sjöng för Alex på HeyTell en hel del, Haha. Han tycker vi är såå duktiga ;) Vi bjöd på "Vi gratulerar", "Vad är det för en dag", "Hakuna Matata", "En busschaufför" och annat. Haha, riktigt roligt!

I morgon kväll ska vi träffa syrran och JP, vi ska beställa resa till Turkiet. Vi kommer resa i slutet på augusti el början på september =) Vi har mycket roligt att se fram mot detta året. Vi ska på två bröllop också =)

Elijah har blivit kallad till 4-års kontroll, spännande. Det blir både det och tandläkarbesök denna månaden. Jag var på Bvc förra veckan med Charly, hon har svamp i munnen efter Kåvepeninen, inte lika spännande. Men vi fick utskrivet Mycostatin som ska smörjas med topps i munnen på henne 4 gånger om dagen. Skiten kostade 313 spänn!! Jag frågade sköterskan vad det var för typ av tester på 4-års kontrollen, det var en hel del och jag undrar om Elijah kommer genomföra hälften av dessa ens ;) Mitt lille troll, vi får se?

Charly börjar sin inskolning om 3 veckor, och jag börjar arbeta om 6 veckor. Innan dess måste vi få tag i en billigare bil som Dennis kan köra med fram och tillbaka till jobbet. Jag hoppas vi hittar en i denna eller nästa vecka =) Jag måste ta tag i mina arbetstider, än så länge vet jag att jag ska jobba till kl: 18.00 på måndagar och kl: 17.00 på onsdagar =) På torsdag ska jag hälsa på mina underbara kollegor, då ska jag ha med mig mitt förslag på tider. Vi får se om jag väljer att bara ha sena arbetstider? Kan vara skönt med någon tidig dag också, kanske fredagar? Jag ska fortsätta att arbeta 75% i alla fall, det känns bäst för oss, så barnen inte får längre dagar på dagis. Då har jag även extra tid med dem ♥ Mysiga morgnar och eftermiddagar =)

Tack och Hej =)



Skattkammarön..

Sitter hemma hos mamma och pappa och skriver på deras dator..
..Här har vi varit hela eftermiddagen och kvällen =) Vi har blivit bjudna på Kalkon. Världens godaste färsfyllda fågel någonsin! Nettan, Anders och Angelica är också här, bara mysigt. Elijah älskar sin Angelica så mycket ♥ Hon får sällan vara ifred när hon kommer ;)

Idag har hela familjen varit på Skattkammarön och lekt. Elijah for upp och ner, in och ut över allt. Charly gick/sprang mest runt och tittade och jagade bollar.. Som vanligt när man kommer ser man en massa lata föräldrar som sitter och fikar i cafeterian medan deras ungar springer vind för våg och "river ner" stället. Jag blir så irriterad, både på föräldrar och personal faktiskt. I hopptorn och i rutschkanorna fungerar det som i franska köer ungefär, det är den största som går först, alla trängs och springer motsatt väg upp. Här kommer då jag med Elijah och ska åka ner när det helt plötsligt springer upp en massa ungar. Jag fick tvärnita mitt i backen, fick ont i armen. När vi kommer ner vill Elijah göra samma sak såklart. När jag då förklarar för honom att det är fel håll (undertiden en massa andra barn springer upp och ner) och att man kan skada sig om man går upp det hållet, står det två föräldrar och glor på mig som frågetecken? Shit tänkte jag, -Idag är det tydligen normalt att vara "lam" som förälder sa jag till Dennis, man ska tydligen bara stå rakt upp och ner och glo och se ut som en fågelholk? Jaja, det var en grej av många. Klart ungarna ska kunna röra sig, springa runt och leka, föra oväsen och ha roligt. Det är tanken, men när de börjar puttas och trängas blir jag lack, vi (jag och Dennis) talar om för Elijah att det är viktigt att visa hänsyn och dela med sig, vänta på sin tur osv.. Jag fick hyvla av ett par äldre killar som bokstavligt talat sprang över Elijah i hopptornet.. "Lekvakter" hade varit en bra här tycker jag, inte för att hålla koll på mina ungar för det orkar vi själva och gör det glädjeligen då vi faktiskt vill vara med våra barn och leka, utan anras ungar! Så ja, andas andas..

Igår var det kanonväder! Vi var ute och promenerade hela familjen i 2,5-3 timmar. Mamma, Alize, Emelie och Moah hängde på. Vi gick låångt, en mil ungefär. Elijah gick nästan hela rundan. Alize fick bli buren efter halva rundan. Pappa kom och hämtade både Elijah och Alize när vi hade nått Centrum =)

Vi brukar gå rätt långt med Elijah när vi är ute, vi går bla. till en lekplats en bit bort, gamla "Grytan". Det blir en bra runda. Lek på det sen är Elijah trött =) Men inte för trött ;) Hihi! Vi promenerade ner till Center Syd i veckan för att Elijah skulle få handla för sina födelsedagspengar han fått. Han köpte en Spindelmannendräkt och större gubbar. Nu leker vi Spindelmannen där hemma. Spindelmannen spelar spel, bygger pyssel, tittar på film, ritar, leker på rummet mm. Så ni kan tänka er hur uppskattad dräkten var ;) Vårt älskade lilla charmtroll ♥

Charly går/springer som sagt nu. Hon kryper inte alls längre. Hon var 10 mån och 11 dagar när hon tog sina första steg. Elijah var 8 månader och 17 dagar!! Charly tycker om sin storebror, hon förföljer honom vart han än går och ska titta vad han gör. Det går lättare nu när hon går =) På kvällarna när Elijah har gått och lagt sig och vi har sagt -Gonatt, smyger hon in till honom. Hon ställer sig vid huvudändan på sängen och sträcker sig efter hans huvud. Säger -Aao aao och klappar honom lite nätt.. Söta unge ♥

Jag har så mycket att skriva men giter inte sitta här mer, fortsättning följer en annan dag..
Trevlig kväll på er alla! /Marre..


RSS 2.0