Lek & lek..

..Det gör vi mycket här hemma nu, barnen och vi vuxna på Elijahs rum =) Charly verkligen avgudar sin storebror, hon tycker det är jätteroligt att studera honom när han leker. Hon sitter bredvid och knycker grejerna han leker med. Hmmm, vad är det här för något? Hur smakar denna? Hihi, Elijah bygger torn och Charly rasar dessa, Elijah lagar mat till lillasyster och oss, osv.. Elijah tycker att Charly är lite "roligare" nu när hon sitter själv och "pratar" =) Han brukar hoppa runder, sjunga och fjanta sig för att hon ska börja skratta, bra kommunikation! Charlys skratt är responsen, och då fjantar sig så klart Elijah ännu mer, ser hur kul ut som helst. Jag älskar mina barn, min/vår familj! ♥

Idag har jag varit med min mormor hos tandläkaren, barnen har varit hos sin farmor under tiden =) Charly och farmor fick hämta Elijah på dagis. I kväll blir det filmmys för min och Dennis del, vi ska se Thor =) verkar skitbra! Hoppas den är det, vi får se ;) Nu sitter barnen på golvet och leker, Charly sitter på sitt täcke på golvet. Framför sig har hon en massa leksaker. Elijah leker fint med henne ♥ Han är så mån om sin syster..







Tjingeling..


Måndag.

Måndag och ny vecka =) Charly är genomförkyld stackarn ♥ Vi skulle egentligen på 4års-kalas till Hanna igår men det fick vi ställa in eftersom Charlys snor är grön/gult, barnkalas = bakteriefest!.. Istället gick vi hem en sväng till barnens farmor och farfar, de bjöd oss på middag och kaffe =)
Igår morse körde jag, Annika och Charly in till Malmö Folketspark för att gå på barnloppisen. Herreguud med människor! Charly tyckte det var jätteskönt att komma ut i friska luften, det behölvde hon. Jag fick fyndat en hel del, fick köpt bla en ny vinterjacka till Elijah för 40kr, inte illa det =) De andra åren har han fått nya Everest sätt, termobrallor och jacka för hur mycket pengar som helst så den var verkligen en billig/bra investering! Nu ska vi bara köpa en overall till honom och vinterkängor sen är alla vinterkläder inhandlade. Charly ska också få en overall, ska se om jag hittar en till henne på nästa loppis innan jag kör och köper en i affären. Loppis är verkilgen en underskaddad grej! Jag rekomenderar ALLA föräldrar med småbarn att åka in till Malmö den 18/sep, sista loppisen där detta året. Kul grej också, min kära svärmor fick med mig in till Södra esplanaden i Lund för ett år sedan, det är jag glad för. Då fyndade jag bla. leksaker till Charly och Elijah =) Nu gör vi två detta lite då och då tillsammans, och det är hur trevligt som helst =)
Idag har min mormor varit här och hälsat på, hon har lämnat av en liten valp "Smulan" till Annika, så nu är de en hund mer i familjen =) Hon är jättesöt lilla Smulan, svart och vit. Svart med vit mage, tassar och svanstipp. Hon har även en liten bläs/strimma i pannan, lilla livet.
I lördags var jag och Dennis på bio, vi såg "Cowboys and aliens". Den var bra tyckte vi, vi gillar ju den kategorin av film, schysst kombination faktiskt =) Jaja, se den om ni gillar Sci-fi, annars låt bli!



..Lite måndagsinfo ;) /Mariett.

Fotograf Marie och dagen..

Vi.. Jag, Charly och syrran var hos fotograf Marie i Svedala igår. Charly var en duktig modell, Marie tog en massa fina bilder på henne. Hon var lite trött vilket jag förstod eftersom hon vaknat redan kl: 07.00, men det gick som jag hade förväntat mig.. Bra! Charly är nämnligen ingen svårflörtad unge, det räcker att du tittar på henne och ler så får du ett smile tillbaka. Marie skickade ett "smakprov" som hon kallar det, till min mail igår, fotot nedan =) Hon kommer även lägga ut en bild av Charly på sin hemsida under "Jag har glimten i ögat" fliken. Där kan man gå in och titta för att rösta på vilken bild man tycker bäst om. Den bild som får flest röster vinner såklart, föräldrarna får en förstoring helt gratis som pris. Superbra tycker jag, en rolig grej =) Tror att hon har en tävling var månad?

Idag har jag och Lillstrumpan varit i Marieholm och hälsat på Martina och Julia ♥ Elijah har varit på dagis för sista gången denna veckan ;) När jag hämtade honom idag sa han en mysig sak til mig när vi satt i bilen:
-Mamma? Duu?
-Ja? svarade jag..
-Jag älskar dig mamma..
Han sa det med en speciell röst, på ett speciellt sätt, så jag förstod att han förstod innebörden av vad han sagt.
Helt magiskt att höra, jag älskar min son mer än ordet älska. Älska och Kärlek är två av de ord jag tycker är de största, mest magiska orden i svenska språket!..
..Jag vände mig om när han sagt detta till mig, såg honom i ögonen och sa:
-Mamma älskar dig också, du är den finaste pojken en mamma kan önska sig ♥ Tänk att du är min, sa jag sen med en lite skämtsam röst..
-Ja jag vet mamma, Elijah är mammas, sa han då.. 
Mitt älskade barn!!

/Världens lyckligaste mamma ♥

www.fotograf-marie.se


Vår älskade älskade dotter & syster Charly ♥

Spontana dagar, me like..

I morse "Heytellade" syrran mig kl: 08.00 och frågade om vi skulle promenera upp till Center Syd och gå en sväng där? -Ja, svarade jag. Elijah har varit på dagis i vanlig ordning, så jag, Evve och Charly tog oss upp till CS. Vi fick gått en runda i det då fina vädret =) När vi var avklarade och på väg hem från CS ringde min telefon, det var Martina som undrade om hon och Emelie fick komma över en sväng? -Ja, svarade jag. Trevligt, trevligt =) Det blev lite snack innan jag och Charly skulle gå och hämta Elijah på dagis. Ooh ja, måste bara berätta..
Elijah cyklar till dagis om dagarna, och när vi var på väg till dagis idag kom en bil körandes förbi, en stor, vit en. Den kände Elijah igen direkt! Det var hans gamla fröken som kom körandes förbi, hon skulle parkera. Elijah slängde cykeln åt sidan och sprang mot henne, skrek under tiden -Heej! Heej -----!!, och omfamnade henne när han var framme ♥ Elijah tycker verkligen om denna kvinnan, hon blev lika glad över att se Elijah som han blev när han fick syn på henne. Elijah ville att hon skulle ha följe med oss till hans nya avd, så blev det =) Mysig människa! Elijah har verkligen haft tur med personal, hans fröknar har varit och är helt klart bäst tycker vi.
Nu kom jag från ämnet lite men jag var bara tvungen att skriva om detta mysiga möte..
Jaja, var var jag nu? Jo, Alex har också Heytellat och frågat om vi skulle ses en sväng? -Ja, svarade jag. Så vi får se när det blir, troligtvis efter middagen?
I morgon ska Charly fotas, moster Evve ska följa med =) Lillstrumpan ska fotas i sin blommiga klänning hon fått av sin mormor och morfar, mammas fina lilla tös ♥
Jag har ansökt om förskoleplats till Charly idag, om vi får som vi vill kommer hon börja den 6/2-2012 på Tolvåkers fsk. Inskolning någon vecka innan jag börjar arbeta igen. Tänk att det bara är 6 månader dit, då är vår lilla tös 1 år! Herreguud alltså vad tiden går! Jag saknar mina arbetskamrater lite, den "ene mer än den andre" ;) Tror det är dags för ett besök snart, jag saknar givetvis mina barn också. De har ju alla växt och börjat en klass högre när jag kommer tillbaka =) Jag får ta mig tid till en påhälsning nästa vecka!!

Hejsvejs!!

Långa nätter.

Ja, nätterna är verkligen långa nu! Örk vad trött jag är om dagarna. Charly har kommit in i en fas då hon gnäller och vaknar många gånger under natten. Men men, det är bara att bita ihop, envis som jag själv är ger jag mig inte en sekund. Vad jag menar är att jag är fast beslutsam om att tösen ska ligga kvar i sängen när hon vaknar till. Jag väntar ut henne, ibland gnäller hon till och somnar igen. De gånger hon vaknar går jag bort och klappar lite på henne så hon vet att jag är i närheten, säger gonatt och går ifrån en bit.. Ibland funkar det, ibland inte. Blir hon allt för ledsen tar jag upp henne i min famn, säger ingenting utan bara håller henne tills hon har lugnat ner sig, sen lägger jag henne igen och gör samma sak igen. Ibland, när jag är riktigt trött, gungar jag henne i gumpen för att hon ska somna fortare, Öööö! Måste bara få ut min frustration =) Detta började för drygt 2 veckor sedan? Jag vet ju att barn kan komma in i faser då de sover sämre, men trodde inte det skulle hända Charly. Jag tänkte först att det säkert var tänder på gång, men icke! Jag varken ser eller känner något i munnen på henne och hon har inga andra "symptom" som lös avföring el feber. Det kan vara en bearbetningsfas? Tösen sprallar väldigt mycket när hon sover =) ser lite roligt ut, som om hon simmar i sömnen, Hihi! Jaja nog om detta!..

Idag är jag verkligen "soffig", barnen leker på golvet framför mig. Elijah är duktig på att leka med lillasyster, han tycker det är roligt men blir så klart lite trött på henne ibland. Hon pillar mycket på honom, kniper och drar var hon får tag. Elijah gör inget, han bara finner sig i detta. Ibland säger han till henne: -Nej, du får inte ta så hårt! Haha skitungen. Vi föräldrar säger till såklart, det gäller att börja så smått med det där i tid. Jag tror att Charly kommer bli en riktig busunge, hon kommer aldrig låta Elijah vara ifred. Redan nu följer hon efter honom så gott hon kan i sin gåstol, och försöker ta sig fram när hon sitter upp genom att gunga. Ser hur kul ut som helst! =)
Hoppas det blir "torrväder" snart så vi kan gå ut efter Charlys vila. Elijah älskar lekplatsen vid gamla Bananbacken. Vi kallar den för "Rörlekplatsen". Vi får väl se om vi kommer dit, hoppas hoppas! Än så länge har vi lekt på Elijahs rum och ritat..

Jaham, det var ett par rader från mig =)
/Mariett ♥

Hemma hos mamma o pappa..

Jag och barnen är hemma hos mina föräldrar. Elijah har sovit här inatt. Vi var hela familjen här i gårkväll, vi åt gott och mös till Fast Five =) Elijah frågar själv om han får stanna över natten..
-Mormor jag vill nanna här hos dig? Frågar han, och oftast går det bra. Det är mysigt med spontana övernattningar, det har blivit någon hos farmor och farfar också. Elijah tycker det är mysigt och kul ♥

Ikväll ska vi grilla, toppenväder för det idag. Det blir ingen Malmöfestival för oss, ärligt talat är det inget som tilltalar varken mig eller Dennis, så vi stannar hemma och umgås med familjen istället =) Elijah och Charly sitter bredvid mig och äter majsbågar. Charly älskar dessa. Det är inte mycket hon tycker om, hon är svår med maten. Inte alls som sin bror, han var/är glad för all mat. Jag började tidigt med att ge Charly smakportinoer. Hon var nästan 4 mån när jag började ge henne potatis, majs och morotspuré, inget hon tycker om fast jag har gjort pureérna själv med smör och modersmjölksersättning. Men skam den som ger sig. Jag ger mig icke! Var dag kämpar jag med detta, någon gång vänder det hoppas jag? Nu mosar jag även i någon form av kött.. Förutom majsbågar äter hon gröt, både mannagröt och havregröt. Hon tycker om vatten, det dricker hon ur glas eller mugg. Annars äter hon modersmjölksersättning, för välling är hon inte ett dugg intresserad av just nu. Jag blandar 50/50 på dagarna, det genomskådas men äts. Frukt gillar hon också, äpple och banan mmmm! Charly är en riktig "gungetös", vi sjunger: -Gung gung gungeli gung och hon börjar gunga med en gång, Hihi =) Elijah var/är också en vad vi kallar en "gungunge", han älskar musik framförallt rock. Han blir nästan hög när man drar igång musik där hemma, dansar och sjunger med ögonen stängda. Rolig syn vill jag lova. Hoppas han vill börja spela något instrument när han blir äldre. Gitarr kanske? =)


Här "spelar" Elijah på farmors gitarr =) 

Tjingeling/ M

Som vanligt..

Då är allting som det brukar vara nu med jobb och dagis. Inte för att jag haft semester, men familj och mina vänner har börjat jobba igen, lite tråkigt för den som är mammaledig.. Elijah har börjat på ny avd och det tycker han är roligt. Han saknar förvisso sina gamla kompisar och fröknar (detta vet jag eftersom han frågar efter dem, både barn och vuxna) men han pratar gott om sina nya fröknar också. Han frågade i morse om han skulle cyckla till dagis idag =) och när jag hämtade honom igår frågade han på vägen hem om han skulle gå till dagis imorgon (som idag) när han hade sovit gott på natten, Hihi gullunge! 
-Mamma ska jag på dagis när jag har sovit gott imorgon?
-Nä det ska du inte, då ska du och mamma vara hemma och mysa, om fyra dagar, på tisdag ska du vara på dagis igen.
-Jasså, jaja ok mamma.
Haha, han är så go. Han frågar samma sak en stund senare och får samma svar. Så JA, jag är säker på att han trivs på sin avd =) Skönt och roligt!

Var på 6mån kontroll igår med Charly, moster Evve följde med =) Hon väger nu 9,5 kg och är 71 cm lång. Stora flickan! Doktorn var ingen hitt, när Charly fick syn på honom, skrek hon rakt ut i luften. Men jag kan hålla med henne, han ser rätt skrämmande ut, jag fick hålla mig för skrik bara ;)

Nu är dop och 25års fest avklarat. Allt gick bra, dopet var fint och festen lyckad =) Dagen var toppen, fina människor, en superbra präst (som heter Ida), god mat och bra väder. Vi hade verkligen tur med vädret, det regnade bara en sekund eller två vid middagstid sen var det uppehåll resten av dagen/kvällen =) Både Charly och Dennis fick fina gåvor.
Charly fick:
Dopskål.
Bankbok/sparkonto på Sparbanken Finn + 1000kr.
Ett silversmycke, kedja och berlock, en sådan hon kan ha sitt foto i med sitt namn inristad.
Två Smyckeskrin, ett prinsesskrin med Askungen dansande i och ett lite mindre skrin i ten.
Två guldsmycken, kedja och berlock, en månadssten och bokstaven C.
En berlock i guld, en nalle.
Ett silversmycke, kedja och berlock, nyckelpiga.
Kläder. 3 sett coh badlakan.
500kr.
Massor av blommor.
Babybestik.
Ett rosa kristallhjärta avsedd för värmeljus.
  Hoppas jag fick med allt nu, har säkert glömt något..

Dagarna är rätt gråa nu, bara regn och regn.. Syrran har varit ledig lite i veckan så vi har träffats. Martina har även varit här och hälsat på, tur är det för annars hade dagarna inte bara varit gråa, utan tråkiga också!
Idag åker barnes farmor och farfar till Bulgarien så vi, hela högen, har kört och lämnat dem på stationen i Malmö =) Vi önskar farmor Annika och farfar Krister en underbar resa ♥

Jag har beställt tid till fotografering av Charly nu, det blir av nästa vecka. Ska bli så roligt =) Längtar! Hon ska plåtas i Svedala, vi har inte varit där förr så det är spännande. Elijah är fotad i Malmö på Polyfoto. Kul att variera lite. Det blir familjefoto lite senare, om ett halvår ca.

Nu ska jag återgå till "myseriet" med min älskade son och dotter, trevlig helg på er alla!








Gudmor moster Evelina.


Gudfar farbror Stefan.




Elijah fick hjälpa till ♥



Ett tag sedan sist..

Det blir litta långt mellan gångerna nu, jag passar på att skriva en stund nu eftersom jag ändå är uppe =) Charly vaknade (slår aldrig fel) kl: 06.00 och ville ha välling. Jag har börjat byta ut hennes ersättning till välling successivt och det funkar bra förutom att hon inte vill byta "tut". Nantuten är ju såå trög, köpte nya 3 tutar men de tycker hon inte om, vällingen rinner på för snabbt =/ Så när jag skulle mata henne (som jag alltid på morgnarna gör, och hon ligger kvar i sängen) rann vällingen sidan om och hon kräktes pga trycket. Hon "försluger sig" med denna tuten. Jaha, det var bara att byta kläder på tösen, sängkläder och ladda en ny flaska välling med 1 tuten, och på det igen.. Det gick ju som vanligt bra, men det tar tiiiid (20 min för 160ml) och det får det såklart göra för det finns ingen annan tut som Charly just nu vill ha. När maten var uppäten var ju strumpan pigg efter allt stök, så det var bara för denna trötta damen att stiga upp. Nu sitter jag i sängen och lyssnar på Charlys prat och skratt. Hon ligger kvar i sin säng och pratar med sin mobil och elefant (en sådan med lampa på magen) som lyser i olika färger.. Mysigt =)

Snart dop och 25-årsfest. På lördag, och jag har en del att ta tag i innan dess. Idag ska jag köra ut till Örtofta för att få lånat en kyl till festen av Nettan och Anders.. Till ölen och cidern =) Jag ska även hämta min batteriladdare till kameran, den måste vara laddad såklart. Jag har fixat trädgården igen eftersom vi ska ha trädgårdsdop och städat uterummet så nu kan barnen leka fritt där. Elijah har en "häng&snurrgunga" upphängd i uterummet som han älskar. Den och andra leksaker ska nog kunna hålla barnen sysselsatta under dagen/kvällen =) Vi har flyttat studsmattan till baksidan av huset så ungarna kan studsa där hur mycket de vill. Nästan alla bjudna kommer, bara en familj som tackat nej så vi blir en hel drös, närmare bestämt 35 vuxna och 5 barn =) "Finns det hjärterum, finns det stjärterum" var det nogon klok människa som någon gång sa ;) Tält, bänkar, stolar och lampslinga måste hämtas. Allt detta ligger på 3 olika ställen konstigt nog, men så kan det va.. Kläder är fixat, har bestämt oss för vilken klänning Charly ska ha, och det blir den hon fått av gammelmoster Vendela ♥ Världens finaste lilla festklänning! Maten är inhandlad, men den ska tillagas, och det fixar jag med hjälp av lilla mamma på fredag =)

Jag har bakat kladdkakor nu i 3 dagar, jag bakar och Dennis äter upp dem, därav bakning alla dessa dagar ;) Har bakat 4 st om dagen, 12 st sammanlagt men har "bara" 9 kvar i frysen, Hmmm.. Jaja, jag ska väl bara vara glad för att han tycker om mina bakverk, Hihi! De jag bakade igår fick bli fyrkantiga, Haha! De hade slut på runda bakformar på Willis när Dennis var där igår, men det gör inget, de blev precis lika bra och goda =)
  
Sabbe är hos oss denna veckan, alltid lika trevligt att ha henne här. Barnen älskar henne lika mycket som jag ♥ Vi har börjat träffas lite oftare nu och det är bara roligt =) Om någon timme ska barnen och jag gå hem till mamma och pappa och hälsa på, min mormor kommer också dit, så vi får träffa henne också =)  

Vi har införskaffat oss ett surroundsystem, jättenöjda är vi. Köpte förstärkare av märket ONKYO och högtalarsystem av märket KLIPSCH på Elgiganten så klart! Vi älskar denna butik.. Bra varor, bra avtal och försäkringar, och skitbra personal!! Både jag och Dennis är musik och filmintresserade så detta var ju ett måste, en skitbra investering. Vi lyssnar mycket på rock och aukustisk musik och ser en hel del film. Jag är själv mycket förtjust i Sophie Zelmani och Tracy Chapman. Men vi har många gemensamma rockfavoriter som spelas =) Kul kul!

Nu har Vendela och Ethan rest till Thailand =) Blandade känslor där kan jag säga.. De har varit i Sverige i en period på 2 månader så vi har träffats en del. Nu vet vi inte när vi ses nästa gång, och om vi ses? Det är det jag tycker är så jobbigt. Det är varken en billig el kort resa (Australien-Sverige) precis. Det tar lång tid att spara ihop en sådan resa. Men jag hoppas och tror att vi kommer ses om några år igen ♥ 

Lite från mig..
Önskar alla en skön vecka!
/Marre..

Mina älskade..


Mammas älskade Elijah ♥


Mammas älskade Charly ♥


♥ Snart 6 år sedan denna bild togs, i Tyskland =)


RSS 2.0