Påsken..

Helgen har varit underbar! Vi har umgåts med familj och vänner, det har blivit sena kvällar och tidiga morgnar alla dagar. Men vad gör det? Nu när vädret är såå härligt är vi ute exakt hela dagarna, vi leker och grillar. Maten och frukosten är extra god när man kan njuta av den utomhus tycker jag =) Elijah har aldrig ätit så mycket godis som han gjort denna helgen. Han har fått påskägg av Evve & JP, mormor & morfar, farmor & farfar och Iris & Gunnar.. Det blev mycket godis det kan jag säga Hihi! Av mig och Dennis fick han ett stort ägg med kläder, en keps och ett pussel i, han fick även Walkie talkies av mormor & morfar. tack för alla gåvor! =) Charly fick en rosa solhatt av Iris & Gunnar, jättesöt =)

Idag kommer Sabbe på övernattningsbesök =) Vi ska grilla. Evve och JP ska också komma och grilla, mys pys! Emelie och Moah har även varit här idag, vi gick till Cafe Uven och handlade bullar som vi fikade på i trädgården när vi kom hem.
Ååh jag har blivit kär i "livet" på nytt känner jag, en härlig känsla! Det är familjen och vännerna som är orsaken till detta, de är alla bäst!

Slänger upp lite bilder på helgens aktiviteter..




Simon & Charly.


Melissa & Charly.


Elijah & Simon.


Äppleälskaren Elijah.


Charly ligger och myser på mormors dynor.


Glad liten skit. "Det är jag som bestämmer" står det på bodyn hon fått av Emelie och Alex.


Mormor hjälper Elijah med Walkie talkiena =)


Mmmmmm!


Morfar & Elijah. "Testing testing"


-Hmmm, vad är det här för nått?
-Ååh CHOKLAD!


Här är en som somnat gott i soffan efter dagens firande.


JP & Dennis njuter av en kall beer.


Elijahs nya vattenpistol.


Min älskade Elijah ♥


Här har vi en del av "gänget" =) God mat i gott sällskap!


Moah pratar med Charly.


Hjälpsamma Moah ger Charly nappen.

'



Min älskade Charly ♥

Jag hoppas att alla har haft en lika underbar Påsk som vi =)
Tjingeling/Marre ♣


Onsdag.

Jaha.. Då har halva denna dagen också gått, jag hinner knappt med känner jag! Idag har jag och Lillstrumpan hälsat på mina "barn" och arbetskamrater under tiden Elijah har varit på dagis. När vi var färdiga där körde vi och hämtade upp Evve och sen vidare ner till Center syd en sväng. Vi fick båda handlat lite vår/sommarkläder, skönt! Charly har även varit på invägning/mätning, hon är nu 61cm lång =) Evve, Bibbi och Bettan följde med mig och Charly när vi skulle hämta Elijah på dagis, det tyckte han var rolig, vi går nog ner allihop i morgon igen =) Elijah fick hålla Bibbi (i koppel) hela vägen hem, stolt som bara den gick han fram, kul att se. Vi väntar nu på att pappa Dennis ska komma hem från arbetet så vi kan gå ut och leka.

Igår fick jag lite "ensamtid"  =) Jag hälsade på min goda vän Angelica i Landskrona, det var trevligt som sören. När jag kom hem hittade jag Dennis och Elijah i uterummet, de ritade. De hade städat av uterummet undertiden jag var hemifrån. Skönt att jag slapp det detta året!! Jag och Lillstrumpan hälsade även på Annika i går, vi åt frukost tillsammans, myspys! Tiden går undan när vi träffas tycker jag för rätt var det var, skulle jag gå och hämta Hjärtat på dagis? Hihi, jaja, då vet vi att vi har roligt tillsammans (det är ju då tiden går fort har jag hört).

Imorgon ska vi (jag och Charly) hälsa på Johanna, ännu en god vän! Hoppas på fint väder så vi kan sitta ute =) Frukostmys ska det bli i alla fall, Hihi!

Tata/M

Toppenhelg!

Helgen har varit en KANON helg! I lördags var vi på fest, hellyckad dag/kväll! Elijah lekte och dansade hela dagen och kvällen med både barn och vuxna =) Han hade jätte roligt! Hanna var också där, de två alltså =) Så goda vänner de är.. De har verkligen roligt ihop, höjdpunkten på kvällen var när vi föräldrar upptäckte att Hanna och Elijah dansade med varnadra (bara sådär, de tar liksom tag i varnadra) de dansade "tryckare" Hihi! De såg ju hur de vuxna gjorde och skulle göra likadant, såå sött! Ja, som sagt var det en rolig fest med roligt folk, mycket skratt och prat =)

Söndagen blev en sån där "ta dagen för vad som kommer" dag, vi tog det lugnt, var ute och lekte hela dagen och avslutade den med film och mys på kvällen =)

Idag har jag och Elijah sprungit i "kortbyxor" =) Härligt, härligt! Vi har lekt ute nästan hela dagen, gick en lång runda och stannade sen till på lekplatsen och lekte med fritidsbarnen. Elijah sparkade fotboll med två killar, han tyckte så klart att det var jätte kul.. En annan har kommit igång (rent kroppsligt) nu, jag klättrar, gungar och hänger där Elijah vill leka =) Så skönt! Våren gör mig extra pigg och glad, jag känner hur lyckan rusar i ådrorna.
Vi har även hunnit med att besöka både Annika och mamma idag, det blev två korta besök innan vi skulle vidare hem för att laga mat till oss, Dennis favoriträtt.. Korv i ugn! Mmmm! Nu har vi (hela familjen) varit ute och pulat i trädgården, den såg ut som "kom och hjälp mig döö" ungefär, men nu ser den mer ut som "Oo vilken trevlig trädgård" Hihi! Jag känner hur solen gjort sitt i ansiktet =) en jävligt NICE känsla! 

I morgon är det "dagistime" för Elijah, han har frågat om sitt dagis idag, han tycker bra om sina fröknar och kompisar där =) Jag och Charly ska hem till farmor Anka på frukostmys, hoppas det blir lika fint väder i morgon som det har varit idag så vi kan sitta ute lite framåt middag.. 

Tack för mig ♥

Charly 10 veckor!

Det är inte kokt, känns som om det var igår Lillstrumpan kom till världen! Snacka om att dagarna springer iväg..
10 veckor idag, och vad kan hon nu.. Jo, hon fokuserar, följer med blicken. Ler, pratar och skrattar (samspelar). Hon är "styvnackad" och STÅR! (med hjälp givetvis). Herreguud, vad hon har utvecklats på denna tiden. Olika typer av mönster är jätteintressant nu, Charly pratar bla. med mormor och morfars kudde, sina armar när hon har mönstrad boddy på sig och med mitt nya armband, som jag fått av mamma, ett hon själv gjort.
-Tack älskade mamma!
Det ser så roligt ut, hon vill fram till kudden och skjuter då ifrån med benen och flaxar med armarna. Detta är en reflex, inget hon kan kontrollera än men det ser såå roligt ut.
-Jag vill ha dig, jag vill ha dig! Hihi! =)

Elijah är en duktig storebror, jag är så stolt över honom! Han hjälper till, ger lillan "pipan" (nappen) när vi ber honom och tittar till henne när hon gråter och mycket mer. Han är såå mån om henne! Det är så skönt att han inte är svartsjuk, han mår gott och tycker att lillasyster är toppen! Hihi, ja än så länge, när hon blir äldre tycker han säkert att hon är dryg (och samtidigt tycker Charly då att Elijah är toppen), för så är det ju med småsyskon =)
-Bin there liksom!







Fredag hela dagen, idag ska vi grilla och umgås med mamma och pappa =) 

I veckan har vi haft fullt upp med "påhälsningar" och annat roligt så det ska bli skönt att bara ta det lugnt, titta på "Så ska det låta" =) 

I morgon ska vi på konfirmations/45års fest till Angelica och Anders =) Kul kul! 

Trevlig helg / Marre..

 

 


Tisdag..

Tänkte att jag kunde sätta mig här en liten stund nu innan jag ska bege mig ut i regnet för att hämta Elijah på dagis..

Vi har haft Sabina på övernattningsbesök =) Mysigt som alltid att ha henne här. Vi tittade på film igår kväll medan Dennis var i "Landets krona" och såg Bios premiärmatch med pappa. Suck! Men fint väder hade de i alla fall, Haha! När Dennis kom hem såg vi "Hangover" alltid lika rolig tycker jag, helt klart en av mina favorit komedier.


Sabbe & Charly =)

Jag och Charly har hälsat på moster Evve, Bibbi och Betan en stund idag =) Nu ska jag redigera lite bilder jag tagit i dagarna för att sen skicka iväg på framkallning, kul!! Har några önskemål från nära och kära, det ska också fixas. Det är roligt när foto uppskattas =) Elijah är inne på sitt 6e (eller är det 7e?) album nu och Charly har 1 än så länge, Hihi! ♥ Ååh mina älsklingar, jag kan inte få nog av dem! Allt dokumenteras, eller det mesta i alla fall, tss!.. Nä faktiskt inte i närheten..
Elijah tycker det är jätteroligt att sitta och titta i sina album. Han har ett favoritalbum hemma hos sin mormor och morfar, i det albumet kan man nämnligen hitta morfar Göran sittandes i kallingar på en balkong. Det är en semesterbild från 98 tror jag, då vår familj var på Cypern. Jag är också med på bilderna, vilket också är roligt. Ja, där var man 14 år, bara barnet! =)

Nä nu ska jag dricka en kopp kaffe och njuta av värmen lite innan jag beger mig..
Tjingeling / Marre..


Söndag.

Sitter här med min älskade dotter i famnen och skriver..

Ååh vilken dag! Så fint väder det har varit idag. När jag gick hemifrån i morse tog jag kameran med mig, den måste så klart med när det är fint väder =) Elijah har sovit hos sin mormor och morfar i natt, så det var dit jag gick.. Dennis köpte bullar som vi fikade på, mysiga mogrnar! Idag har vi varit ute och lekt både på lekplatsen och i trädgården, skönt. Nu har vi ätit mat och tittat på "Trassel", den nya animerade Disney filmen =) Jättebra!

Igår började dagen med en mysig frukost hos svärmor =) Jag, ungarna och Annika träffades medan Dennis låg hemma och snarkade kudden. Det var även igår Elijah skulle se fimen "Rio" på bio. Vi åkte in, mamma, jag och lilleman. Väl där mötte vi upp Angelica som också skulle se filmen. Vi gick in i salongen, satte oss på våra platser och väntade.. Filmen gick igång, ca 4min in i filmen reser sig Elijah upp och säger:
-Mamma jag vill inte titta filmen här, jag vill titta filmen hemma!
Jaha tänkte jag och svara: -Vill du att vi ska köra hem, du och mamma?
-Ja! svara han då..
Jaha jaja, det var bara för oss att köra hem, jag lämnade Elijah hos pappa sin och körde in till Lund igen, fick sett slutet, Woohoo! Mamma och Angelica tyckte att filmen var jättebra. Angelica följde med oss tillbaka till Lödde eftersom Anders och Nettan skulle komma ut och grilla med oss =) Vi hade en trevlig kväll med mycket prat och skratt, som vanligt =)

Idag har våra kära vänner Therese och Jimmie 1årig bröllopsdag! Ett stort GRATTIS! Minns den stora dagen som om det var igår *tänker tillbaka* =) Både Möhippan och bröllopet, två roliga dagar..


På lekplatsen..

    


Lek i trädgården..

     

     

Tack för mig..
/M

Fredagsmys..

Evve och JP kom som sagt hem från Gran Canaria i onsdags kväll =) Evve hade handlat till barnen. Elijah fick en Svampbob väska, waoow den tycker han om. Han var och badade på badhuset med pappa sin igår, då använde han sin nya väska att packa badkläder i. Mycket bra! Charly fick tre tröjor, jättefina allihop, favoriten är den jag lägger upp bild på =) Tack så mycket för gåvorna moster Evve!




Stämmer bra det..

Igår var jag och mamma iväg med Lillstrumpan på BUS i Lund för ultraljud och EKG på lilla hjärtat ♥ Hon var jätteduktig, inget gnäll och skrik bara prat och skratt! Charly har vad man kallar ett Fysiologiskt blåsljud på hjärtat, "ett friskt" blåsljud vilket innebär att man kan höra svagt, svagt hur blodet cirkulerar i hjärtat. Inget farligt, och det försvinner oftast efterhand som barnet växer. Såå skönt att äntligen få veta!

Evve och Liisa var hemma hos mig och barnen igår kväll, vi tittade på film och mös =) Tack för titten töser!

Snart ska jag och barnen bege oss hem till mamma, där ska vi äta frukost tillsammans med mamma, Evve och min mormor. Mysig start på en fredag! ♥

Önskar alla en trevlig helg!
/Mari1..

Farmor Anka och farfar Klister..

Vi har varit hos barnens farmor och farfar på middag idag =)
Det bjöds på Spagetti med köttfärssås, det var jättegott!
Elijah byggde lego med både farmor och farfar, det var roligt tyckte han..
Jag tror att vi får införskaffa lite lego till honom, duplot är inte lika intressant längre,
vilket jag kan förstå, han är stor nu och vill bygga bilar och annat roligt.
Vi hade med oss lite foto på barnen till Anka och Klister, vilket uppskattades =)

Elijah kan inte säja R, han bytar ut bokstven R till L
Klister
Lis
Glis
Los
Lamla
Loligt
En mycket vanlig, och gullig utveckling hos barn.
..Det bli rätt med tiden =)


Jag har även varit på BVC med Charly idag =)
Stora tjejen väger nu på pricken 6kg och är 60cm lång, roligt!
Hon är så rolig, ler och skrattar hela tiden, ett riktigt charmtroll, Hihi!

Elijah har varit på teater med dagis idag, han tyckte det var jätteroligt!
Han har berättat lite av vad han kommer ihåg, och kan återge av den.
Buss har han också fått åka, så det har varit extra roligt på dagis idag =)
På lördag ska jag och mamma åka in på bio med honom,
vi ska se den nya animerade filmen "Rio"
Första gången för Elijah, jag hoppas att han kommer uppskatta det,
det ska bli spännande att se hans reaktion =D 

Ikväll kommer syrran och JP hem från Gran Canaria.
Jag och mamma ska hämta dem, under tiden tittar gubbarna på hockey.
..SÄLLAN liksom =P 


Jag bara älskar tecknad och animerad film!

-Hej hej!


Bus bus med Evelina & morbror Martin..


♥ ♥ ♥

 

 

Ja vad ska jag säga..
Det blir alltid en massa bus för Elijah när vi träffar Martin och Evelina.
Elijah älskar det, han kan inte få nog av bus!

Martin och Evelina hälsade på oss igår kväll =)
Vi drack kaffe och fikade på wienerlängd..
Gott prat i gott sällskap ♥
Tack för titten!

• • • • •

Idag har jag, Charly och mamma varit på Ikea igen..
Charly blev fotograferad =)
..Spännande!

Dennis och jag ska köra in med ungarna den 3/5 igen.
Fick för mig att det var i slutet på maj men men..
Det är "Kungsfoto" som står där, mannen som tog foto idag var duktig!
Det gäller ju att fotografen kan bjuda på sig själv!
..En annan pajas försökte också, men vi fick ingen "skrattbild"
Jaja, men vi blev nöjda =)
Vi får se hur bilderna blir nästa gång?
Tänkte ta enskilda foto på ungarna och även gemensamt =)
Vi har ifs en vad man kallar "värsting kamera" en Nikon D90,
men det är alltid roligt att få tagit foto "på riktigt" Hihi!
Till sommaren ska vi köra in till malmö Polyfoto för att ta familjefoto ♥
En massa fotande, så roligt såå!

Tata / Marre ♣









Charly 2 månader idag!






♥ Älskade barn ♥


Solen?

Jaha... Var tog solen vägen?

I gårkväll var vi ute i trädgården och njöt av solen, vi grillade hemma hos mina föräldrar..
Våren är min favoritårstid, inte kallt och inte för varmt.. Bara lagom, precis som jag vill ha det! Annars föredrar jag faktiskt vintern framför sommaren, kall som jag är, Hehe! ;) Jag älskar snö och vinterlek, och det gör Elijah också.

Fam Andersson har hälsat på oss idag =) Nu säger Elijah själv till när han tycker det är dags att träffa Hanna.
Han tjatade om henne i fredags innan Julia kom, så jag ringde upp Therese och vi bestämde en träff som i dag. Nu har Hanna också fått en ny cykel så snart kan vi mammor kanske ta ut våra barn på cykel/powerwalkrunda, det skulle jag verkligen behöva!

Imorgon blir Charly 2 mån! ♥

På tisdag ska jag köra in och få fotograferat Charly på Ikea, har man Ikea famiy kort får man bilderna billigare. Kommer dock inte ihåg vilket bolag det är som fotar. Det är inte säkert att bilderna blir bra (det kan vara svårt att fota bebisar) blir de inte bra, skickar vi bara tillbaka dem..
De kommer nämligen även dit i slutet på maj, då tänker jag åka in med både Elijah och Charly för att ta syskonfoto ♥ Då är lillstrumpan en hel månad äldre, det hinner hända mycket på den tiden =)

Konstigt nog har jag lite av vad man kallar söndagsångest idag?

Ikväll ska jag "sitta på ryggen" och titta på en bra film, jag ska nog sträcka ut mig riktigt ordentligt i trean.. Så Dennis får snällt ta tvåan =P

Tjingelingling!





Äntligen helg..

Lördag hela dagen =)

Igår fick vi besök av Martina, Peter och lilla Julia ♥ Elijah och Julia jagade varandra som galningar här hemma..
Haha, de är så söta. De sprang in till oss och börjde tända och släcka lampan för oss, jättekul hade de, hm!
Vi fick uppleva lågstadiedisco på nytt, vi vuxna ;) Schysst! Jag smög på ungarna ett par gånger, lyssnade när de pratade de med varandra. Julia säger enstaka ord, men de förstår varanda.. Hej, hej sa hon lite då och då =)
-Hej! sa Julia till Elijah..
Elijah svarar, -Hej, hur är läget, vad heter du?
Skitungar!! =)
Nu har jag städat undan alla bevis på att vi har haft besök, det låg chips och ostbågar i varje hörn här hemma..
Tack för en trevlig kväll fam Martina ♥

Elijah och jag målade glas igår. Jag målade Scooby Doo, Spindelmannen och Elijah målade en haj..
   


Idag ska jag träffa min kära arbetskamrat och vän Johanna för lite snack och fika, mysigt!
Sen får vi se vad vi kan hitta på ikväll? =)


                 
                          ♥ ELIJAH & CHARLY; MAMMA ÄLSKAR ER! ♥ 




RSS 2.0