Charly.


Allt möjligt..

Barnen leker på Elijahs rum.. Perfekt tillfälle att blogga, det var ju ett tag sedan..


Det händer mycket nu, med Charly menar jag.. Hon kryper! Tar sig fram på sitt eget lilla vis och reser sig mot möbler och ben hela tiden, släpper när hon ska förflytta sig och trillar, sätter sig på gumpen.. Om och om igen, duktig flicka, hon är nu 8,5 mån ca. Allt fascinerar henne, allt ska undersökas. Strumpan är jätteduktig på att klappa kaka, hon klappar kakan och rullar den men skiter i fåglarna, Hehe! Så fort hon hör musik börjar hon gunga, precis som Elijah gjorde. Hon är en bestämd liten tös, en vilja av stål har hon. Mammasjuk är hon också, vill sitta uppe och vara nära hela tiden. Hon upprepar ljud och annat, härmas hela tiden. Hostar jag hostar hon, klappar jag klappar hon osv. samspel.. När vi kelar, säger vi: -Aaaoaao och klappar fint. Vi gör samma sak när vi klappar på alla hundar i familjen. Alla har hund utom vi, mamma o pappa har lilla Alize. Annika och Krister har Loppan och Smulan, de också små och så har vi Bibbi och Bettan, Evve och JPs små odjur =) Martin och Evelina har också hund, en stor rottweiler, Atlas. Ja, alla dessa djur tillhör ju också familjen..


Nu är det äntligen riktig Höst! Jag älskar hösten när den är som den var igår, kall och solig. Vi tog oss ner till Sandskogen igår, Dennis, jag och barnen. Vi gick slingan + runt djurens inhägnad. Vi matade djuren och lekte, klättrade i träd. Lillan somnade i sin vagn under tiden vi gick och sov i nästan en timme. Elijah älskar all typ av utevistelse. Förra veckan var han och en fröken till honom ute i värsta regnet och sopade vattenpölar när jag kom för att hämta honom, det har han gjort någon gång här hemma också. Han sopar ner regnvattnet i brunnen =) Han tycker om sina gummistövlar och vill använda dem hela tiden. När det är fint väder ute brukar jag säga, med en skämtsam röst: -Oh titta Elijah det är fint väder ute, du slipper använda stövlarna idag..
-Regnar det inte, brukar han då fråga? -Nej, det är sol ute, svarar jag. -Jaha, säger Elijah, ser fundersam ut och tillägger: -Det gör inget mamma, jag kan ha stövlarna.. Haha, älskade barn, han är så rolig! Rolig men fruktansvärt trotsig, just nu är det mycket tjat och “jagvill” gnäll, men det går över. Vissa dagar är jag och Dennis helt slut på kvällarna, så när vi har läst för Elijah och nattat Charly lägger vi oss också. Då har jag inga problem med att somna inte ;) Hihi!

 












Förra veckan sprang fort iväg, men vi hann med mycket. Frukostmys med Annika en dag och frukostmys med Alex och Moah en annan dag, Emelie har färgat mitt hår på hennes skola i Malmö. Vi har haft besök och själv hälsat på vänner och familj. Så fort vädret tillåter långa promenader och lek går vi ut. Vi har gratulerat barnens farfar Krister som fyllde 52 år i torsdags, till honom köpte vi en skitsnygg skjorta, svart med tunna tunna silvergrå ränder och en silvrig slips. Helgen har varit mysig, Evve och JP var här i fredags och i lördags hälsade vi på Annika och Krister. I går gratulerade vi lilla Julia. Hon fick målarfärger, förkläde och målarpapper av oss i present =)


Jag har kommit in i mitt måleri nu igen och målar nu julmuggar. Sitter även och skissar litta när Charly vilar, jag känner att jag är på väg tillbaka, alltså att jag känner mer och mer sug efter att skapa. En härlig känsla. Jag älskar det, detta är toppen! Det tycker nära och kära också =) Skissar bl.a. på en ny tatuering till syrran. Jag har en stark längtan efter att lära mig till tatuerare och funderar på att ta tag i mig själv nu, det är på tiden tycker många. Vi får se hur det blir med den saken..


Nä nu ska lillan nanna litta och jag skissa =D

Hej hej / Mariett..

 


Gekås.

Yeah! Alla julklappar till barnen avklarade =) Det är första gången jag handlar julklappar i tid, dvs tidigare än en vecka innan Julafton. Hehe! För många kan det vara för tidigt. Egentligen för mig också, nackdelen är att jag inte kan sluta handla.. Jag kommer med all säkerhet köpa någon julklapp till bara för att jag varit så duktig/tidig ;) men det gör inget. Elijah fyller år en vecka senare, nyårsafton, det ska även inhandlas presenter till födelsedagen. Sen fyller Charly 1 år en månad och 4 dagar senare =) Det blir tätt med kalas och presenter! Jag och Emelie körde upp till Gekås igår =) Vi hade en mysig dag tillsammans, och fick handlat en hel del båda två. Jag handlade bara till barnen och någon sak till Dennis. Vi var klara efter 4h, helt ok. Annika tog hand om Charly och Elijah undertiden jag var iväg. Hon lämnade och hämtade Elijah på dagis =) det tyckte Elijah var roligt. Charly hade inte varit på något bra humör, hon hade skrikit mycket. Hon är jättemammig nu, inte ens Dennis passar i många lägen och det är frustrerande för mig som exempelvis vill kunna åka till Ullared några timmar utan att tösen skriker hals och lungor av sig. Jag mår jättedåligt när Charly inte trivs. Elijah är en glad unge och trivs alltid hos mormor och morfar, farmor och farfar, så han är jag inte ett dugg orolig för =) Han älskar och avgudar sina mor och far föräldrar! ♥ Nog om det..


Jag har i veckan målat glas, inte vilka glas som helst, utan 1a priser till en golftävling som ska spelas nu på lördag =) Kul! Pappa ska medverka i tävlingen, jag hoppas han vinner något fint ;) Vi har även haft Sabina på besök, hon sov över mellan ons-tor så vi mös till det i onsdags kväll, tittade på film. Jag och Charly träffade Annika i tisdags, jag bakade scones som vi mumsade på. Elijah tyckte det var toppen med nybakade scones när han gick upp på morgonen, han älskar dessa =) så han klämde en hel “bulle” innan vi gick till dagis..
Något om veckan =)







Ikväll blir det inget Idol!

Trevlig helg på er alla =)

/Marre.

 


Ny vecka..

Måndag igen, det är inte klokt vad veckorna går snabbt! Jaja, då är det snart helg igen =)

I helgen har vi träffat nära och kära och Dennis har partat..

I fredags kom äntligen de efterlängtade fotona på Elijah & Charly, enskilda foton på Elijah + gruppfoto + syskonfoto. Jätteroligt! De blev alla bra tycker vi. De ringde från dagis på eftermiddagen, precis när barnen och jag skulle gå ut, och sa att fotona kommit, så vi gick in om dagis och hämtade dem. Jag kunde inte vänta.. På kvällen sen, var vi hemma hos mina föräldrar. Dennis och pappa tittade på fotboll och hockey medan mamma och jag tittade på Idol. Rena skämtet, vilket skitprogram Idol blivit. Jag tror att fler Idoltittare tycker likadant?! Jag bestämde mig för att slopa den årliga, lite familjetraditionen detta året faktiskt..
Elijah har målat sitt första familjeporträtt, det gjorde han i torsdes =) Finfina huvudfotingar!


Från vänster: Charly, mamma, pappa och Elijah ♥


Elijahs porträttfoto ♥

I lördags bakade jag och Elijah kanelbullar =) Dennis och Charly assisterade ;) Charly fick känna på degen, Hihi! Hon tyckte den var intressant och kladdig. Elijah var jätteduktig, han bakade i över en timme. Han tyckte det var roligt =) Totalt bakade vi 90 stycken bullar, Elijah bakade 26 stcken, jättefina bullar. När vi hade bakat färdigt, kokte Dennis kaffe. Vi fikade på nybakta bullar, saft och kaffe. Mmmm så gott det var. Hela lägenheten doftade.


Kavla kavla..






Resultatet innan gräddning =)


Dennis skulle ut med pågarna på kvällen, käka på restaurang och festa, de skulle sitta hemma hos oss ett gäng innan de tog bussen in till Lund, så jag och barnen slängde i oss lite mat och gick sen hem till Emelie och Moah under tiden. Evve och Angelica kom också dit. Vi fikade på nygräddade vofflor och mös. Barnen lekte och fick popcorn. När grabbarna stack, gick vi alla hem till oss och mös vidare, tittade på film =) Det blev en lång dag och sen kväll. Jag kom i säng när klockan var 01.30..


I går hälsade jag, pappa och Evve på farfar på förmiddagen. På eftermiddagen fick vi besök av Angelica, Lenni och Leon =) Vi fikade och snackade/lekte. Trevligt! På kvällen kom Evve och JP för söndagsmys i vanlig ordning. Söndagar är bäst när man inte jobbar, tycker jag =) Vi såg den nye filmen med Jim Carrey, “Poppers pigviner”, en kul film.. Får inte glömma att skriva: att jag nu kan känna en liten "bissing" på gång i munnen på Strumpan, den sticker upp lite, kände den igår =)
8 månader och 5 dagar. Inte lika sen som sin bror, Elijah hann gå på sitt 1a tandläkarbesök utan några tänder, han var 10 månader och 8 dagar gammal när hans 1a tand kom =)


Japp, det var denna helgen det =)

/Mariett.


Nu längtar vi efter julen här hemma..

Lite julmusik, apelsiner, ljus och pepparkakor.. än så länge ;) Ja nu längtar vi verkligen efter Julen. Elijah vill springa i tomtedräkt och pepparkaksdräkt hela tiden.
-Mamma, jag vill vara kaka idag, säger han =) Hihi! Han får vara kaka eller tomte när han vill, det ser rätt roligt ut mitt i sommaren när han springer runt i pepparkaksdräkt ♥
I år ska det dekoreras, pyntas till tusen här hemma. Vi ska hålla i Julen, de i familjen som vill får komma. Det kommer bli en massa pyssel och bak innan Julafton, det är några av våra mysiga jultraditioner. Då träffas vi hela familjen och vänner, lyssnar på julmusik, umgås, bakar el pysslar, äter gott och myser hela dagen/kvällen. Ååh, vad jag längtar! 
 

Elijah &..


Charly idag 6/10-2011.


Världens sötaste pepparkaka & tomte ♥

Elijah älslar allt som har med Julen att göra. Jag fick hem Ateljé Margaretha tidningen härom dagen, den ville Elijah titta i.. När han fick se alla motiv med tomtar, julgranar, snögubbar och julklappar, blev han helt galen.
-Oh mamma, titta titta, där är tomten och alla paketerna, sa han. Vi tittade läänge i tidningen och pratade om Julen. Jag uppmärksammade att Elijah stannade upp, tittade speciellt länge på en sida där det fanns broderade kuddar med julmotiv. Jag frågade honom om han sett något han tyckte om, då pekade han på bilden nedan och sa: -Ja mamma, jag vill ha en sån med snömannen på. Hihi, lille gubben.
-Snögubben menar du?.. frågade jag.
-Ja snögubben! Snögubben mamma, den är fin, sa han då.. Så jag frågade min mamma om hon skulle kunna tänka sig att brodera detta motiv om jag skickade efter det?
-Javisst, fick jag till svar. Vi får se när motivet kommer, hoppas kuden blir klar till Jul =) Förra året broderade mamma en Julkalender till Elijah, den ska han ha uppe detta året. Vi har ett motiv sparat som mamma ska brodera till Charly. Hon är lite liten än, men till nästa år ska hon nog kunna använda sin kalender. Kul, speciellt när det är mormor som har sytt dem ♥ De kan sparas och användas senare i barnens liv. Jag ska slänga upp en bild sen på Elijahs kalender, den är jättefin!


Snömannen, visst är den fin? =)

//Marre..


Helgen och lite annat..

Nu har jag nattat pågen (1h sen), läst Monsters inc och sjungit för honom. När jag hade sjungit i typ 5 min sa han bara: -Mamma, nu räcker det. Jag kan sova nu.. Haha, vad skulle jag säga? Jag blev så paff, och sa bara: -Jaha ok, ja men då får vi säga gonatt nu då. Vi säger alltid: -God natt (hjärtat, mamma), sov gott, jag älskar dig, vi ses i morgon.. En puss och en kram på det, sen sover vi alla gott =) Elijah slocknar på 5 min, han är så trött på kvällen när han varit på dagis på dagen. Idag har Elijah varit en stund hos farmor sin medan jag och Charly har varit på Vårdcentralen igen. Charly har nämligen varit lite hängig och gnällig i dagarna, och har inte ätit något vidare varken igår eller idag, så jag tyckte det var lika bra att kolla upp henne. Läkaren vi gick till tittade henne i öronen, men kunde inte se något så hon gick och hämtade en gammal fossil, (skriver inte namnen på läkarna) som varit på Lödde Vårdcentral sedan jag själv var liten. Hon tittade i Charlys öron och sa sedan att Strumpan har vätska bakom båda sina trumhinnor och att hon är röd i sitt vänstra öra. Vi fick göra ett odlingsprov innan vi gick hem, fick en ny tid nu på torsdag. Då ska vi bl.a. se vad odlingen visar, ev en ny kur penicillin? Jag hoppas verkligen att hon inte får svåra problem med sina öron. När jag var 1 år hade jag redan haft 8 öroninflammationer! Jag mins att jag hela somrar brukade åka in och ut på Öronkliniken i veckor, för att få suget rent och bytat tamponad i öronen, jag hade då både hörselgångs och öroninflammation. Jag kunde inte bada som andra barn, plaska och leka, för då fick jag vatten i öronen och det var förbjudet! Jag fick duscha med öronproppar och duschmössa hemma. Fy, det var så jobbigt och tråkigt. Nog om detta..

Snart är det House på Tv =) den enda såpan jag följer, och inte missar.

Helgen:

I fredags var jag och syrran på bio, vi såg “Final destination 5” 3D, den var ok. Som alla andra Finalfilmerna, storyn är den samma i alla men de är ändå bra tycker jag. Vi var nöjda med vårt val =) Evve var med mig och barnen nästan hela fredagen, vi gick till affären och var ute och lekte på lekplatsen. Vi lekte hemma och lagade mat till oss. En riktigt mysig fredag. Elijah sov hos sin marmor och morfar.

I lördags körde jag, Dennis, Annika och lilla Charly in till Lund, loppisen, Haha! =) När vi var klara där körde vi hem till min mamma och pappa. Vi bestämde då att de och vi skulle köra ut till Örtofta på kvällen, käka och umgås med fam. Roos =) Vi hade en mycket trevlig kväll!

I söndags skulle vi egentligen på kalas men det fick jag ställa in, hade ont i magen men dagen blev så småningom bättre. Evve och JP kom hem till oss på kvällen, vi käkade tacos och såg på en film. Så från 1-10p får denna helgen en stark 8a! ;)

Nu.. House!!!

Tjingeling//Marre.


Elijah & Charly.




Väldens finaste barn Elijah & Charly ♥


Evepina till Evefina =)

Lillasyster Evelina =)
Evepina var en riktig skitunge på många sätt, jag fick t.ex. aldrig vara ifred på mitt rum när jag lekte med mina kompisar. Många av mina vänner mins med all säkerhet den tiden! Jag tyckte verkligen att ungen var en pina. Hon var högljudd och i centrumtagande hela tiden. En riktig “gapapa” som vi alla sa och säger, Haha! När hon var liten, sådär en 4 år och jag 10 år, var hon speciellt jobbig. När jag och mina kompisar umgicks, fick hon ofta sitta på sängen och titta på (sa jag NEJ, stod hon utanför mitt rum och skrek tills jag släppte in henne). Det gick nästan aldrig bra, hon skulle märkas hela tiden och störde så fort hon fick chansen. Hemlisar, vad var det liksom? Jag fick hota henne med att hon åkte ut om hon sa något, bara då kunde hon vara nästan tyst. När vi blev lite äldre och jag började festa, fick Evepina vara vår underhållning många gånger. Speciellt min, Tess och Maddes. Då var Evepina runt 8 år och vi 14-15 år. Vi kunde sitta på mitt rum och dricka vars ett glas vin och titta på Evepina när hon “apade” sig, dvs. sjöng med en tillgjord röst och dansade. Skitkul, tyckte vi att det var. Vi lyssnade bl.a.. på Ronny & Ragge och Joddla med Siv som vi bad Evepina dansa och sjunga till. Evepina blev Evefina när hon var runt 12-13 år. Då stod jag ut med henne i mer än 20 min i streck. Hon var en omogen 14 åring, tyckte jag, inte alls som jag själv.. Väldigt mogen, vuxen för min ålder ;) Jag flyttade hemifrån och ihop med min dåvarande pojkvän när jag var 18 år, då träffades jag och Evve mer sällan. jag kunde ibland känna att jag saknade henne precis som mina övriga familjemedlemmar. Vi träffades bara när jag var hemma hos mamma och pappa. 3 månader innan jag fyllde 21 år, separerade jag och killen, så jag flyttade hem och fick dela rum med lillasyster. Då var det helt plötsligt jag som var den inkräktande systern =) Jag var 20 år och Evve 14 år. Men det gick bra. Jag och Dennis blev tillsammans den 12 december samma år och har varit ett par sedan dess, 7 år i år.. Evve och jag började så småningom prata mer och mer, vi märkte att vi hade roligt i varandras sällskap. Vi trivdes med varandra. Vi började umgås.. Nu umgås vi hela tiden och våra pojkvänner är mycket goda vänner. Dennis och brorsan, Martin har faktiskt varit faddrar till JP i skolan =) och de är alla tre murare, roligt! Evefina är en fantastisk syster och moster. Hon har många goda egenskaper, hon är ödmjuk/snäll och rolig/glad. Hennes sämsta egenskap är hennes humör, precis som jag har hon ett ojämnt och ibland hetsigt humör och det går oftast ut över de vi älskar. Men vi finns alltid där för varandra, stöttar och hjälper när vi behövs. Våra barn älskar sin moster!! Evefina kan ibland verka hård och tuff men hon är världens mjukis, och hon tycker inte om att vara ensam. Vi är väldigt lika samtidigt som vi är olika. Jag känner min syster innan och utantill, hon är ingen svår människa att förstå sig på. Pajas som hon är, hamnar hon fortfarande ofta i centrum till vår allas underhållning, Hehe! =)






Jag älskar dig jättemycket Evelina ♥


RSS 2.0