BH i Landskrona..

..Besöket på Barnhabiliteringen gick bra, Elijah har en del att genomgå innan vi kan börja arbeta med honom på riktigt. Elijah ska observeras (filmas) på nytt i leken, det blir en strukturerad samt en ostrukturerad observation av en psykolog från BH. Obervationen kommer äga rum på Elijahs förskola. När den är gjord kommer alla i Teamet på BH titta på den tillsammans, de har olika kompetenser/specialområden så de tittar med olika ögon vilket är bra. Jag och Dennis kommer att bli kallade för genomgång av filmen efter detta, då kommer vi att göra upp en plan för vår pojke. Vi kommer då att veta vilka av Elijahs egenskaper Elijah kan använda sig av i sin utveckling. Vi kommer även då att bestämma oss för och se vad/var Elijah behöver Utveckla/s. 

Nästa vecka börjar TAKK (teckenstöd) kursen för min och mammas del, det är en utbildning förlagd vid 7 tillfällen. Jag har redan teckenspråk A och B men behöver en liten uppfräschning. Jag har börjat så smått med att använda teckenstöd i talet och det har en bra inverkan på Elijah. Han använder sig själv av tecken till vissa ord, det är ett mer, hur ska man säga, "direkt" sätt att göra sig förstådd på vilket underlättar för vår lille grabb.

Dennis och jag ska gå en 2-dagarsutbildning i Lund, och även en kurs i "hur man som förälder kan prata med sitt barn om barnets handikapp". Mycket viktigt, det måste man kunna göra på rätt sätt tycker jag. Elijah och vi föräldrar kommer att tillägna mycket tid inne på BH det kommande året. Som de på BH säger, ska vi nu gå "all in". Vi har ett år på oss att försöka förebygga så mycket som möjligt, hjälpa och förbereda Elijah på vad som komma skall genom att försöka lära honom hur han ska "fungera" i förhållande till sin ålder. Elijah kommer att ingå i ett särskilt program där man kommer att focusera på och arbeta mycket med den sociala biten. Elijah har vrkligen fått hjälp i rätt tid. Jag tänker ofta på de barn som man inte "upptäcker" förrän de börjat i skolan, många gånger blundar föräldrar för "problemet" istället för att söka hjälp för det.. Hemskt! Man får inte vara självisk i sådana sammanhang, aldrig när det gäller ens barn, det är en gyllene regel. Tänk att det finns så många barn som hamnar snett redan första dagen i skolan pga detta. Barn som behöver extra stöd och vägledning som då inte är berättigade till det eftersom de räknas som normala. Nä fy! Nu hoppas och önskar vi att allt kommande arbete med Elijah ska hjälpa honom så pass att han kan börja i förskolan till hösten. Önska oss lycka till, håll tummarna, det behöver vi..

 

-Tack till alla som tänker på oss, som stöttar oss. Familj, vänner, fsk-personal och kollegor, ni är guld värda!


Kommentarer
Postat av: Ida

Usch verkar som ni kommer ha en tyff tid framför er. Men vad gör man inte för dom man älskar allra mest?! verkligen all styrka till er! kram

2012-09-07 @ 19:22:54
URL: http://axelssonida.blogg.se
Postat av: ida

tuff ska de stå

2012-09-07 @ 19:23:26
URL: http://axelssonida.blogg.se
Postat av: Mormor

<3 Älskar er mer än jag kan orda <3

2012-09-08 @ 16:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0